начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Продажба на земя -държавна собственост в "буферна зона

Казуси за недвижими имоти

Продажба на земя -държавна собственост в "буферна зона

Мнениеот KOKOLINO686 » 10 Окт 2006, 11:00

Привет на всички !
Моля за съвет !

Знае ли някой как е регламентиран въпроса с продажбата на земя /към момента частна държавна собственост /,която попада в т.нар."буферна зона "
Доколкото съм запознат последните промени в закона за биологичното разнообразие прекатегоризират буферните зони в защитени местности ,което пък от своя страна прави собствеността на държавата - публична ??
Според закона за държавната собственост със земята се разпорежда
областния управител
Върху земята има построени сгради с разрешителни за строеж от общината съгласно чл.148 и чл.168 от ЗТСУ
Въпроса ми е -какъв е редът и начина за закупуване на земята в този случай ?
Благодаря предварително за всички отговори !

Живи .здрави и винаги усмихнати !
KOKOLINO686
Нов потребител

Re: Продажба на земя -държавна собственост в "буферна з

Мнениеот KOKOLINO686 » 11 Окт 2006, 09:18

KOKOLINO686 написа:Привет на всички !
Моля за съвет !

Знае ли някой как е регламентиран въпроса с продажбата на земя /към момента частна държавна собственост /,която попада в т.нар."буферна зона "
Доколкото съм запознат последните промени в закона за биологичното разнообразие прекатегоризират буферните зони в защитени местности ,което пък от своя страна прави собствеността на държавата - публична ??
Според закона за държавната собственост със земята се разпорежда
областния управител
Върху земята има построени сгради с разрешителни за строеж от общината съгласно чл.148 и чл.168 от ЗТСУ
Въпроса ми е -какъв е редът и начина за закупуване на земята в този случай ?
Благодаря предварително за всички отговори !

Живи .здрави и винаги усмихнати !

Благодаря за бързия отговор !
Имам и още един въпрос
Въпросните разрешителни за строеж ,които цитирам по-горе имат текст че постройките са временни и при провеждане на благоустройствени мероприятия следва да бъдат премахнати от собственика и не се заплащат.
Разрешителните за строеж са издавани в периода от 1974 г. до 1985
а има и от 1995 г.
Какво се разбира в случая под благоустройствени мероприятия и могат ли такива да бъдат извършвани в т.нар .буферни зони
В този смисъл могат ли собствениците да бъдат принудени да премахнат постройките при положение че има и такива .които живеят постоянно в тях и нямат друг собствен недвижим имот ?
Благодаря !
KOKOLINO686
Нов потребител

Назад към Имотни казуси