начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Гледане и издръжка и проблеми много.......

Казуси за недвижими имоти

Гледане и издръжка и проблеми много.......

Мнениеот forex13 » 24 Авг 2006, 11:41

Здравейте,
ще съм благодарен на макло помощ по следната ситуация:
имотът е придобит чрез нотариален акт за продажба на недвижим имот, срещу гледане и издръжка/от преди почти 20 години/ на двама родители , единия починал наскоро, а също така на част от имота е запазено правото на ползване до края на живота.
и имам следните въпроси:
1. може ли да се развали продажбата по нотариаления акт без съд.
2. Какви действия мога да предприема ако родителя поиска да развали нотариалния акт.
3. трябва ли да се иска съгласие и да бъде уведомен ползвателя в случея родителя, при прехвърляне чрез дарение на часта на която няма запазено право на ползване.
4. Същия ми е въпроса като предния при прехвърляне на часта която се ползва
5. Мога ли да доказвам,че сградата е построена от мен след като притежавам фактури за закупените материали.
Благодаря.
Последна промяна forex13 на 24 Авг 2006, 16:31, променена общо 1 път
forex13
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 24 Авг 2006, 12:31

Здравейте,

Сделки сключени в нотариална форма могат да се развалят само по съдебен ред. Това е правилото. Искът се предявява пред съответния Районен съд. Поставеният от вас въпрос е доста специфичен и за да си осигурите най-добра защита на вашите права и интереси е необходимо да получите платена правна консултация от адвокат.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот forex13 » 24 Авг 2006, 15:23

без адвокат няма да мине, интересувах се за да обмисля как да подходя към проблема. ако някой може да сподели благодаря предварително.
forex13
Нов потребител

Назад към Имотни казуси