начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

прехвърляне на имот

Казуси за недвижими имоти

прехвърляне на имот

Мнениеот bambolino » 12 Юли 2006, 16:19

преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми

преди известно време почина и майка ми .

след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила

ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА

bambolino
Нов потребител

Мнениеот lodor » 12 Юли 2006, 16:23

не е необходимо нищо да правите, с удостоверение за наследници и нот. акт на родителите ще се легитимирате като собственик. По желание може да се снабдите с констативен нот. акт, но той ще струва пари
lodor
Младши потребител

Re: прехвърляне на имот

Мнениеот donna » 12 Юли 2006, 16:28

bambolino написа:преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми

преди известно време почина и майка ми .

след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила

ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА

Нищо няма да прехвърляш на твое име :D ти като единствен наследник си собственик вече .

Достатъчени са ти документите за собственост на родителите ти , и удостоверение за наследници за да се легитимираш като собственик на въпросните имоти , ако желаеш може да поискаш от нотариуса да ти издаде констативен НА ,на базата на актовете от родителите ти ,удостоверението за наследници ,вилата сигурно има и двор ,ще ти е нужна и скица , както и ще представиш данъчна оценка на имотите /но КНА не е задължителен ,така че сам реши дали да го имаш или не /
donna
Старши потребител

Мнениеот maycheto » 12 Юли 2006, 17:36

Необходимо е да декларирате имота на Ваше име в данъчната служба. Носите валидни удостоверения за наследници и копие от нотариалния акт на родителите Ви.
maycheto
Младши потребител

Назад към Имотни казуси