преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми
преди известно време почина и майка ми .
след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила
ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прехвърляне на имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
не е необходимо нищо да правите, с удостоверение за наследници и нот. акт на родителите ще се легитимирате като собственик. По желание може да се снабдите с констативен нот. акт, но той ще струва пари
- lodor
- Младши потребител
Re: прехвърляне на имот
bambolino написа:преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми
преди известно време почина и майка ми .
след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила
ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА
Нищо няма да прехвърляш на твое име ти като единствен наследник си собственик вече .
Достатъчени са ти документите за собственост на родителите ти , и удостоверение за наследници за да се легитимираш като собственик на въпросните имоти , ако желаеш може да поискаш от нотариуса да ти издаде констативен НА ,на базата на актовете от родителите ти ,удостоверението за наследници ,вилата сигурно има и двор ,ще ти е нужна и скица , както и ще представиш данъчна оценка на имотите /но КНА не е задължителен ,така че сам реши дали да го имаш или не /
- donna
- Старши потребител
Необходимо е да декларирате имота на Ваше име в данъчната служба. Носите валидни удостоверения за наследници и копие от нотариалния акт на родителите Ви.
- maycheto
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|