Здравейте, нямам много опит в този вид сделки и за това питам професионалистите или по-опитните. Какви гаранции мога да искам от строителя, който ще строи сграда на мой парцел? Имаме договореност за размера и вида на обезщетението, но фирмата ми е напълно непозната и за това искам да се подсигуря. Разбира се, за всичко ще си наема адвокат, но искам да знам каква е практиката.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
строителство срещу обезщетение- гаранции
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: строителство срещу обезщетение- гаранции
sans написа:Здравейте, нямам много опит в този вид сделки и за това питам професионалистите или по-опитните. Какви гаранции мога да искам от строителя, който ще строи сграда на мой парцел? Имаме договореност за размера и вида на обезщетението, но фирмата ми е напълно непозната и за това искам да се подсигуря. Разбира се, за всичко ще си наема адвокат, но искам да знам каква е практиката.
Благодаря предварително!
Различна е
- проучва се инвеститора;
- преглеждат се наличните строителни книжа (ние ги консултираме със строителен експерт, че да няма чисто технически изненади);
- сключва се предварителен договор за учредяване право на строеж (такъв, който ние предлагаме, а не инвеститора);
- учредяване право на строеж;
- много се внимава, кой и как ще прехвърля земята!
- gery
- Потребител
Гери, благодаря ти за бързия и информативен отговор.
Като стана въпрос за строителната документация, се замислих кога се учредява правото на строеж- преди или след като е готова тя? Защото едва ли ще се намери строител, който да изготви проекта без да има учредено вече право на строеж.
Като стана въпрос за строителната документация, се замислих кога се учредява правото на строеж- преди или след като е готова тя? Защото едва ли ще се намери строител, който да изготви проекта без да има учредено вече право на строеж.
- sans
- Нов потребител
sans написа:Гери, благодаря ти за бързия и информативен отговор.
Просто се доверете на адвокат, който разбира какво прави и който ще опише така нещата, че все пак вие да не бъдете ощетен и да знаете във всеки един момент, какво се случва и какво ще получите в замяна на учреденото право на строеж.
Практиката познава всякакви ситуации, поради което и обобщения няма как да се правят.
- gery
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|