начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неправомерно притежавана собственост

Казуси за недвижими имоти

Неправомерно притежавана собственост

Мнениеот desytka » 24 Юни 2006, 23:17

Здравейте,бих искала да ви попитам са следния казус-баща ми който дълги години е в чужбина ми прати пълномощно да управлявам негов имот-апартамент.Проблема е,че след смъртта на баба ми/майка му/ неговата сестра/леля ми/ влиза в апартамента отдава го под наем /в момента също там има наемател/ без да има никакви документи и права.Какви са стъпките които трябва да предприема при условие,че апартамента е сама негова собственост и тя неправомерно се разпорежда с него.Моля дайте ми съвет,кажете какви са мойте права и какво да предприема като действие.Предварително благодаря :)
П.С. Пълномощното е издържано по всички международни закони и е подпечатано от двете външни министерства на страните ... тоест аз имам перфектно направено пълномощно.
desytka
Нов потребител

Мнениеот tessa » 26 Юни 2006, 22:47

Няколко условия:
1.Баща Ви да разполага с документ за собственост на въпросния имот, който да го легитимира като едноличен собственик;
2.Пълномощното, с което разполагате да Ви дава правомощия да представлявате баща си пред съд за реализиране на негови права досежно имота;
3.Същото това пълномощно да Ви дава правото да преупъномощавате трети лица с правата по него и по-конкретно тези за представителството пред съдебни органи.

Ако са изпълнени тези условия, може да отидете при адвокат и да поискате след обясняване на цялата ситуация защита на правата на Вашия упълномощител, която най-вероятно ще бъде по реда на чл.108 от Закон за собствеността.
Аватар
tessa
Потребител

Назад към Имотни казуси