Може ли чуженец без да е Ю.Л. да купи земя в БГ?
Ако чуждестранно Ю.Л. купи земя в БГ може ли след като закрие фирмата си земята да остане собственот на физичкото лице - чужденец
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли чуженец без да е Ю.Л. да купи земя в БГ?
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
чуждестранно Физическо лице има възмосност по закон само да наследи земя и то за определен срок, в които срок е длъжно да прехвърли имота на лице което по закон има право да притежава земя в Бг. Уточнявам, че това е така само според действащото засега българско законодателство!
- spravedlivost
- Младши потребител
Но ако физическо лице чужд гражданин регистрира в БГ юридическо лице то юридическото лице според мен няма пречка да бъде собственик на земя в БГ
- neznaiko
- Потребител
neznaiko написа:No ako fizi4esko litse 4ujd grajdanin registrira v BG juridi4esko litse to juridi4eskoto litse spored men niama pre4ka da bade sobstvenik na zemia v BG
Няма пречки при това положение, защото имотът ще бъде придобит от това ЮЛ, а то е българско.
-
tessa - Потребител
а какво ще стане с земята ако фирмата бъде закрита
нали след 2014г., мисля че беше , чужденец физическо лице ще може да бъде собственик на земя..........в то смисъл ако сега си направи фирма и си купи земя нали може след ане на забраната да стане собственик на земята вече като ф.л. при положение че Ю.Л я продаде на физическото лице- чужденец
нали след 2014г., мисля че беше , чужденец физическо лице ще може да бъде собственик на земя..........в то смисъл ако сега си направи фирма и си купи земя нали може след ане на забраната да стане собственик на земята вече като ф.л. при положение че Ю.Л я продаде на физическото лице- чужденец
- d_p_1
- Младши потребител
съжалявам за многократното излизане на отговора но ми даваше грешка при изпращането а аз си натисках упорито"прати"
- d_p_1
- Младши потребител
Защо чак 2014г? В КРБ §7 : Параграф 2 влиза в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз и не се прилага към заварените международни договори. §2 това е новата редакция на чл.22 КРБ.
- ivan2
- Потребител
ivan2 написа:Защо чак 2014г? В КРБ §7 : Параграф 2 влиза в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз и не се прилага към заварените международни договори. §2 това е новата редакция на чл.22 КРБ.
тъй като договора не е влязъл в сила да разбирам че чуждестранно физическо лице все още не може да закупува земя в БГ освен по досегашния ред т.е. чрез Ю.Л.
- d_p_1
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|