- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
един въпрос за преустройство на таванско помещение
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
един въпрос за преустройство на таванско помещение
може ли да задам следния въпрос: имам таван, който е над апартамента ми. искам тавана да се преустрои за живеене. той и в момента се използва като допълнителна спалня (направени са известни подобрения, но се излиза от апартамента и по стълбището се отива до тавана. сега искам да пробия плочата, за да направя вътрешна стълба и да изкарам на тавана ВиК, също така и да вдигна малко покрива в ниската част и да сложа прозорец за да стане годен за постоянно живеене. въпросите ми са: необходимо ли е да се обявява някъде че това помещение ще се използва за жилище и може ли без съгласието на съсобствениците в етажната собственост да се направят описаните преустройства?
- dimitaka
- Младши потребител
Без съгласието на етажните собственици няма да минете, след като ще засягате и покрива, т.к. същия се явява обща част. Ако сте в добри отношения със всички в ЕС най-добре си съберете такива съгласия, които са в нотариална форма.
Иначе аз лично съм виждал проекти идентични с вашия случай. Важното е да не се завземат общи части, а всичко да става във вашия апратамент с отвор на плочата т.н.т., но пак ви казвам, този проект мина без да се искат съгласие на ОС на ЕС и на непосредствените съседи. Не трябва да променяте съществено общи части или да завземате такива.
И така най-чисто и спокойно за вас е ако си съберете такива съгласия от ЕС.
Иначе аз лично съм виждал проекти идентични с вашия случай. Важното е да не се завземат общи части, а всичко да става във вашия апратамент с отвор на плочата т.н.т., но пак ви казвам, този проект мина без да се искат съгласие на ОС на ЕС и на непосредствените съседи. Не трябва да променяте съществено общи части или да завземате такива.
И така най-чисто и спокойно за вас е ако си съберете такива съгласия от ЕС.
- alex4o
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|