начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Спешно моля за помощ - казус за съсобственост.

Казуси за недвижими имоти

Спешно моля за помощ - казус за съсобственост.

Мнениеот vundev » 04 Май 2006, 15:20

Купих апартамент на 3 май заедно с 1/7 идеална част от общите части и двора.Собствениците са 7 и аз съм един от тях.Във въпросния двор някои от собствениците са си пристроили пред гаражите част от общата част.Към апартамента , който купувам има изградена в общата част гаражна клетка от навесен тип с метални профили.Разбирайки че идва нов собственик, останалите 5 правят Общо събрание на 1 май и решават да махнат клетката на новия собственик и да го лишат от паркоместо.
Казусът е много неприятен за мен и не знам как да процедирам.Казаха ми,че такива спорове се решават с договор за доброволна делба между собствениците и че ако само един не е съгласен такава не може да има и никой няма право на индивидуално ползване на общите части.Имам и покана да взема протокол от общото събрание и не знам трябва ли да го вземам тъй като той е с дата 1 май , а аз съм собственик от 3 май.Благодаря предварително на всички , които могат да помогнат.
vundev
Нов потребител

Мнениеот lawhope » 04 Май 2006, 17:53

След като в договоро за покупко-продажба е изрично посочено , че сте собственик на тези 1/7 идеални части , можете спокойно да заведете дело за съдебна делба при положение ,че не можете да стигнете до споразумение с другите съсобственици , като така обособените идеални части ще се разпределят между Вас и останалите-тегли се жребий и на който ,каквото се падне-това при положение,че не можете да се разберете на кой ,каква част от мястото се полага,кое точно?Ако сте се разбрали и другите нямат претенции за Вашето точно,не виждам какъв е проблемът да го използвате в съответствие с неговото предназначение-ако е за паркиране и другите също използват техните за това,ползвайте го и Вие.
lawhope
Потребител

Savet

Мнениеот military » 04 Май 2006, 19:32

I az kato kolegata moga da vi posavetvam da zavedete delo sre6to ostanalite sasobstvenici taka e nai-pravilno spored men.Sled kato nemojete sami da si razdelite imota ostavete tazi nrabota na Darjavata.
military
Младши потребител

Мнениеот vundev » 05 Май 2006, 09:51

Благодаря много за отговорите.Посъветваха ме да се консултирам с вещо лице,което да раздели двора между съсобствениците.Ако и тогава не са съгласни наистина ще заведа дело.
vundev
Нов потребител

Назад към Имотни казуси