начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разрешение за строеж за стена съборена от съдия изпълнител

Казуси за недвижими имоти

Разрешение за строеж за стена съборена от съдия изпълнител

Мнениеот ewakam » 18 Апр 2006, 16:20

казусът е следния: Подала съм Инвестиционен проект в Об6тината за Възстановяване на премахната от съдия изпълнител стена, неотговаряща на противоповърните норми в собствено помещение. Проектът е с половителна оценка за съответствие от ОЕСУТ, но гл. архитект и юристите в ДНСК са на мнение, че разрешение за строев не move да бъде издадено, тъй като въпреки нотариалния ми акт за собственост(обектът е закупен от об6тинска фирма през 2001г) събарянето на стената означавало, че вече обектът не съществува. Делото, по което е съборена стената е срещу наемателя на помещението, преди аз да го купя, но изпълнението беше преди 6 месеца? Какво да правя?? да си напрява стената по противоповърните изисквания без разрешение за строев и да чакам да дойдат от РДНСК да я бутнат??????????????
ewakam
Нов потребител

Мнениеот irina_van » 18 Апр 2006, 17:07

за вътрешна преградна стена ли става въпрос и кога е констатирано нарушението - преди издаване на Akt16/ Разрешение за ползване ли?
irina_van
Потребител

Мнениеот ewakam » 18 Апр 2006, 17:24

да за вътрешна. нарушение не е констатирано от ДНСК или от об6тината. по съдебно дело срещу наемателя на помещението е постановено, че трябва да се премахне, защото е в нарушение на противоповърните норми. и преди 6месеца я махнаха. Няма Akt16, защото помещението е строено 1992г. и тогава е било издадено само разрешение за строев. съдът установява, че е изпълнен проектът от 1992г., без отклонения, но е в нарушение на противоповърната издръвливост на стената, в проектът, който им представям сега, това е изчистено-стената ще бъде изпълнена според нормите
ewakam
Нов потребител

Назад към Имотни казуси