начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да си купя МПС без фалове?

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот eliana » 05 Мар 2006, 06:51

Колегата POLICAI ви дава най-правилен съвет. :)
eliana
Потребител

Мнениеот tanj » 05 Мар 2006, 12:17

eliana написа:Ако искате да си купите кола има три начина: да отидете лично в чужбина и да купите кола директно от автокъща, вторият вариант е да отидете заедно с търговец на коли в чужбина и да купите пак от автокъща и третият вариант е да поръчате кола на частно лице-търговец ,което да ви докара кола от чужбина.Баща ми е търговец на коли.Вие каква кола точно търсите?Ако искате мога да ви дам телефона.
Каква автокъща? Искате да кажете - АВТОМОРГА?Ько не искате с очите си да виждате какво ще Ви вкарат-поръчайте си от "търговец".
tanj
Младши потребител

Мнениеот eliana » 05 Мар 2006, 17:36

Не автоморга , а автокъща.Автосалон, в който се продават автомобили втора употреба,но всичко е законно,щом си го купил от там, а не от частно лице и сключиш договор с този автосалон,няма начин да е краден.В противен случай ще те спрат още на границата.Но нали имаш документ от къде е купано МПС-то.
eliana
Потребител

Мнениеот tanj » 05 Мар 2006, 18:13

Въпроса не е от къде и от кого, а в какъв вид! Не говоря за напудрянето след внасяне на автомобила :lol:
tanj
Младши потребител

Мнениеот eliana » 06 Мар 2006, 14:03

Може да отиде заедно с подходящия търговец в чужбина и да си избере МПС,ако и се пътува.Търговецът има контакти с автосалони,прави проверки какви автомобили има и т.н.,има информация и знае къде какво се продава,за колко пари.Казваш колко пари имаш и какъв модел кола търсиш, търговецът прави проверка ,запазва колата ,за да не се продаде ,докато отидеш да я купиш ,но това всичко се заплаща,както и разноските по пътуването,защото може в последния момент купувачът да се откаже.Другият вариант е да се довериш,ако не ти се пътува.Последен вариант- нищо не купуваш,ползваш такси и завиждаш на тези, които имат собствен автомобил.Всичко е риск и който не рискува не печели. :D
eliana
Потребител

Мнениеот vstoykov » 06 Мар 2006, 20:29

Според мен най-удобния вариант е да не си купуваш кола. Вместо това да разчиташ на таксита и/или друг транспорт - влакове, автобуси, самолети (разбира се при условие, че транспортните средства са собственост на някой друг и се шофират от някой друг!). Някои ползи:

* няма данъци
* няма винетки
* няма глоби
* няма разходи по поддръжка на колата
* няма неудобство в резултат на кражба
* липса на отговорност при катастрофа
vstoykov
Нов потребител

Мнениеот eliana » 06 Мар 2006, 22:17

Точно така ,това е най-добрия вариант. Дадохме страхотна юридическа консултация на жената............. :D
eliana
Потребител

Мнениеот antar » 23 Мар 2006, 15:29

eliana написа:Точно така ,това е най-добрия вариант. Дадохме страхотна юридическа консултация на жената............. :D

И аз търся кой да ми вкара една кола от чужбина. Кажи какво можем да направим по въпроса?
Баща ти от къде вкарва коли?
antar
Младши потребител

Мнениеот eliana » 23 Мар 2006, 20:16

antar написа:
eliana написа:Точно така ,това е най-добрия вариант. Дадохме страхотна юридическа консултация на жената............. :D

И аз търся кой да ми вкара една кола от чужбина. Кажи какво можем да направим по въпроса?
Баща ти от къде вкарва коли?

Баща ми вкарва коли от Германия,Австрия и Швейцария.Ако желаете
свържете се на телефон 0898-92-44-63, e-mail: iankov@mail.bg, :)
eliana
Потребител

Мнениеот antar » 24 Мар 2006, 13:14

ОК! много благодаря. ще го имам предвид.
предложиха ми още нещо и ако не стане ще се свържа.
още веднъж - 10х! :lol:
antar
Младши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси