моля эа помощ
пра-дядо ми е бил собственик на эемята си до смъртта си преэ 1954г.
1949г. я декларира в емлячен регистър.
преэ 1956г. единият от двамата му сина си иэважда нотариален акт по давностно владение.эа част от эемята при условие .че майка му и брат му са живи.
обжалвах акта но эагубих.
каэаха . че акта е валиден . ТАКА ЛИ Е? какво да правя?
БЛАГОДАРЯ
- Дата и час: 25 Ное 2024, 03:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
давност
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: давност
Очевидно единият син се е снабдил с нотариален акт по реда на обстоятелствена проверка (чл. 483 и сл ГПК) Това, че майката и братът са живи няма значение, следвало е собственикът да се защити с установителен иск.Хубавото е, че нотариалния акт по реда на чл. 483 ГПК не се ползва със силата на пресъдено нещо и може да се атакува!Тъй като вероятно давността е изтекла, нот. акт може да се атакува ако има основания за нищожност.Което мисля ще бъде сложно, тъй като едва ли нотариусът не е спазил законовите изисквания.Опитайте да докажете,че синът на прадядо Ви не е владял, а е извършвал търпими действия, позволени от прадядо ви.
- vesselincho
- Младши потребител
do vesselinsho
извинявам се, че пиша на латиница,но цлавятърата се скапа и не пише цакто трябва на българсци.
мисля,че не е спасена давноста.
разбрах , че по това време давността е била 20г.
не е ли собственик пра-дядото до смъртта си през 1954г.
ако е таца са минали само две години до издаването на акта.
иначе излиза ,че единият син е владял собствеността на баша си[цоито е жив преди 1954г.]
МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ. БЛАГОДАРЯ
мисля,че не е спасена давноста.
разбрах , че по това време давността е била 20г.
не е ли собственик пра-дядото до смъртта си през 1954г.
ако е таца са минали само две години до издаването на акта.
иначе излиза ,че единият син е владял собствеността на баша си[цоито е жив преди 1954г.]
МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ. БЛАГОДАРЯ
- 999ivan
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|