начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

sobstwenost na plosht pod kyshta, koiato e na dwama sobstven

Казуси за недвижими имоти

sobstwenost na plosht pod kyshta, koiato e na dwama sobstven

Мнениеот radina » 24 Яну 2006, 15:16

Zdraveite,
prichinata poradi koiato vi pisha e, che roditelite mi pritejavat pyrwi etaj ot kyshta, a vtoriq e na drugi hora. Okaza se obache, che ne mogat da prodadat etaja, zashtoto ploshtta vyrhu koiato e postroena kyshtata e sobstvenost na horata, koito pritejavat gornia etaj.
Mojete li da mi dadete syvet, zashtoto se okaza che ne mojem da prodadem kyshtata. Imali niakakyv izhod ot situaciata?
radina

Мнениеот Rammsteiн » 24 Яну 2006, 16:13

Напротив спокойно можете да си продадете етажа, независимо че не притежавате земята под къщата. Етажа от къщата е самостоятелен обект с който можете да се разпореждате и без съгласието на другите собственици в сградата предвидено в чл. 33 от Закона за собствеността.
Rammsteiн

Мнениеот radina » 24 Яну 2006, 16:56

blagodarq za otgowora.Proverih chlen 33.
radina

Мнениеот м » 24 Яну 2006, 21:23

по силата на какъв акт вашите родители притежават първия етаж.продаден ли им е от собствениците на земята или е построен от родителите ви?в посления случай е трябвало да има учредено право на строеж от собствениците на земята, ако няма такова-те действително са собственици и на построеното.Ако са минали 10 г. , можете да бъдете признати за собственици по давност, но само на етажа и да го продадете.
м

Мнениеот radina » 25 Яну 2006, 10:26

Kyshtata i ploshtta vyrhu koiato e postroena e bila na edin chovek. Sled tova toi prodava pyrwo pyrwiq etaj na moite roditeli, zaedno s garaja, a vtoriq etaj zzaedno s ploshtta vyrhu koqto e postroena kyshtata na drugi hora. Sega v tehniq dokument za sobstvenost ima i ploshtta, a v nashiq samo pyrviq etaj i garaja. A vsyshtnost vhoda ot koito minavame za nashiq etaj ima i malko dvorche.
Sega nikoi ne iska da kupi etaja, za6toto nqmalo kym nego i malko ot ploshtta na kyshtata.
radina

Назад към Имотни казуси