Уважаеми дами и г-да,
прегледах внимателно форума, с надеждата да намеря подходящ случай, но не намерих. Затова се обръщам към Вашата голяма и компетентна аудотория.
Теренът беше освободен при връщане на имот на наследниците. Преди земеразделянето част от имота беше в околовръстния полигон, но при връщането му в същия размер беше изместен и часта от
полигона остана свободна. Наследниците са съгласни с това положение. Теренът е около 600 кв.м и е без път.
Тъй като освободения терен граничи с парцелите на двамата ми братя, единия от тях желае да го закупи.
Тъй като не сме наясно от кого да го купи, той подаде молба до общината за закупуването му. От общината отговориха, че не може да бъде изкупен, тъй като същия не е общинска собственост.
В тази връзка възникват въпросите: ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ОСВОБОДЕНИЯ ТЕРЕН ? МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРИДОБИЕ ОТ ОБЩИНАТА,
А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ИЗКУПИ ОТ БРАТ МИ ? ЩЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА
ТЪРГ ЗА ЗАКУПУВАНЕТО МУ ИЛИ ЩЕ ПОЛЗУВА НЯКАКВО ПРЕДИМСТВО ?
На разположение съм за повече подробности.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАКУПУВАНЕ НА "БЕЗСТОПАНСТВЕН" ТЕРЕН ОТ ОКОЛОВРЪСТ
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗАКУПУВАНЕ НА "БЕЗСТОПАНСТВЕН" ТЕРЕН ОТ ОКОЛОВ
kunevi написа:Уважаеми дами и г-да,
прегледах внимателно форума, с надеждата да намеря подходящ случай, но не намерих. Затова се обръщам към Вашата голяма и компетентна аудотория.
Теренът беше освободен при връщане на имот на наследниците. Преди земеразделянето част от имота беше в околовръстния полигон, но при връщането му в същия размер беше изместен и часта от
полигона остана свободна. Наследниците са съгласни с това положение. Теренът е около 600 кв.м и е без път.
Тъй като освободения терен граничи с парцелите на двамата ми братя, единия от тях желае да го закупи.
Тъй като не сме наясно от кого да го купи, той подаде молба до общината за закупуването му. От общината отговориха, че не може да бъде изкупен, тъй като същия не е общинска собственост.
В тази връзка възникват въпросите: ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ОСВОБОДЕНИЯ ТЕРЕН ? МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРИДОБИЕ ОТ ОБЩИНАТА,
А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ИЗКУПИ ОТ БРАТ МИ ? ЩЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА
ТЪРГ ЗА ЗАКУПУВАНЕТО МУ ИЛИ ЩЕ ПОЛЗУВА НЯКАКВО ПРЕДИМСТВО ?
На разположение съм за повече подробности.
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
GOOD ANSWER.
- kunevi
- Нов потребител
Rammstein
ако не е държавен имота това означава, че спокойно можете да го окупирате и да си го оградите и след като изтече период от 10 години
ще можете да си съставите констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка, тоест ще го придобиете по давностно владение.
ще можете да си съставите констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка, тоест ще го придобиете по давностно владение.
- pinkopanter
- Потребител
Re: Rammstein
pinkopanter написа:ако не е държавен имота това означава, че спокойно можете да го окупирате и да си го оградите и след като изтече период от 10 години
Blagodaria mnogo,
i drugi mi predlagat takova reshenie, no mi e trudno da go realiziram poradi ne dobri sysedski otnoshenia.
Nai-dobre bi bilo obstianata da go pridobie po niakakyv nachin(?) i da go kupim ot neia. Niakakva ideia za tova.
Blagodaria predvaritelno !
- kunevi
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|