начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на къща груб строеж с изтекъл строителен проект

Казуси за недвижими имоти

Покупка на къща груб строеж с изтекъл строителен проект

Мнениеот Ани » 14 Яну 2006, 14:36

Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за правен съвет.
Попадна ни много изгодна оферта за недвижим имот.Той представлява двуетажна къща ,груб строеж ,недовършена(няма покрив).Тъй като стрежът е започнал през 85 г. и след това е бил замразен,проектът се води изтекъл.Разполагаме със всички документи (скици,планове на имота и т.н.)
Намерението ни е да закупим имота,след което сами да си довършим строителните работи.
Бихте ли ме посъветвали дали постъпваме правилно.Посъветвахме се с адвокатка,която ни каза че няма да имаме проблеми ,но аз съм много неспокойна,поради факта ,че не съм компетентна в тези въпроси.Имотът няма и партида за ток.
Предварително благодаря на всички,които ще ме посъветват.
Ани

Мнениеот гост » 17 Яну 2006, 09:53

На мен също ми беше предложена такава къща в курортен квартал на София,но продавачите крият,че има други собственици и ще се водят дела за собственноста.Ако става въпрос за същият имот внимавайте.
гост

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 18:51

Не става въпрос за София,къщата се намира в провинцията.
Наистина не знае ли някой нещо по въпроса?
Гост

Мнениеот sj » 21 Яну 2006, 19:16

няма пречка да закупите такъв имот. Това ще стане след представяне надокумента за собственост на земята и съответните разрешения за строеж и други строителни книжа пред нотариус. Проблемът е дотолкова, че са изтекли всички срокове относно действието на строителното разрешение и проекта на къщата и за да ви изрядно положението ще трябва да направите нов проект или да заверите стария при архитекта който го е подготвил да подновите строителните документи и до добършите сами строежа. Ще ви трябва за сделка и удостоверение за степен на завършеност на обекта. Всичко това ще можета и лично да проверите като отидете в общината -строителен контрол и поставите тези въпроси, как може да стане, колко ще ви струва и т.н След това всеки добър нотариус ще ви упъти за необходимите документи.успех
sj

Назад към Имотни казуси