начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

може ли да ми обясните

Казуси за недвижими имоти

може ли да ми обясните

Мнениеот найденова » 19 Яну 2006, 13:50

На бащата на моят съпруг е дарена къща от родителите му.Но бащата почина.Има ли право тя на дял от къщата съпругата си или само децата са наследници на имота
найденова

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 13:58

коя е тя
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 13:58

Коя е тази тя за която питате дали има дял от къщата?
Ако е майката на съпруга ви-и ако са в брак към момента на смърта на съпруга си-Да има дял от къщата, равен на този на децата. Т.е. ако е оставил 2 деца и съпруга, всеки има по 1/3.
Ако пишете кой кога е починал ще е по добре.
Гост

Мнениеот хари » 19 Яну 2006, 13:59

коя е тя :?:
хари

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:06

Anonymous написа:Коя е тази тя за която питате дали има дял от къщата?
Ако е майката на съпруга ви-и ако са в брак към момента на смърта на съпруга си-Да има дял от къщата, равен на този на децата. Т.е. ако е оставил 2 деца и съпруга, всеки има по 1/3.
Ако пишете кой кога е починал ще е по добре.

Почина бащата на съпруга ми,а тя е втората му съпруга и са имали брак.Но къщата е оставена чрез дарение само на бащата(които почина)
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:13

Не е ясно за коя "Тя" говорите, но вероятно имате предвид съпругата на вашия свекър. Наследственият имот се раздела на 3 части - на двете деца на Вашия свекър и на неговата съпруга. Така че според българското наследствено право тя има право на една трета от общия наследствен имот.
Гост

Назад към Имотни казуси