начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Предварителен договор и ремонт

Казуси за недвижими имоти

Предварителен договор и ремонт

Мнениеот Кейт » 17 Яну 2006, 13:29

Здравейте! Другата седмица ще сключа предварителен договор за покупко - продажба на недвижим имот. Въпросът ми е - мога ли веднага да почна да ремонтирам жилището /аз съм купувача по сделката/, независимо от това, че още не съм собственик, има ли някакъв риск за мен. Искам да се нанеса колкото е възможно по-скоро, затова не ми се чака времето, което ще мине до съставянето на нотариален акт на мое име.
Кейт

Мнениеот ostin » 17 Яну 2006, 15:05

Дали ще бъде почнат ремонт веднага зависи от договорките ви с продавача. Ако е записано че влизате във владение на имота с подписване на предварителния договор и започвате да правите ремонти не виждам пречки за действията ви. Но както казах всичко зависи от продавачите
ostin
Потребител

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 16:25

За да нямате проблеми по-нататък, можете в самия предварителен договор или в отделен протокол да опишете състоянието в което ви се предава имота и, че собственикът е съгласен да започнете ремонт.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 18:17

Рискът е, че ако не се стигне до сделка ще си скъсате нервите докато Ви бъдат заплатени направените разходи по ремонта. Знам с какво желание всеки влиза в ново жилище, но моят съвет е все пак да изчакате, за да си спестите главоболията в последствие.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 14:18

Предвдарителният договор е особен вид договор по облигационното право. Нарича се ненаименован договор. Той се сключва обикновено, когато страните по един евентуален бъдещ договор нямат възможност да го сключат по финансови или други подобни причини, да си гарантират неговото сключване в един бъдещ момент. Единствената правна последица на предврителния договор е, че той обвързва всяка от страните да сключи окончателен договор в определен бъдещ момент. Този договор няма характерното за другите договори прехвърлително или транслативно действие. Тоест, Вие все още нямате право да извършвате ремонт във все още непрехвърленото на ваше име жилище.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 14:27

Ха! Наричал се "ненаименован"! А "предварителен" може би е името на картофките в Макдоналдс?
Гост

Назад към Имотни казуси