начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля за информация

Казуси за недвижими имоти

Моля за информация

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 16:38

Моля за съвет -при връчено нот. заверено уведомение -не зная дали се изразявам правилно- за прекратяване на договор има ли законно определен срок до които може да се реагира - да се заведе дело и какав е тои ?
Благодаря предварително.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 17:23

При делата, които се водят на договорно основание давностният срок е 3-годишен. Зависи обаче за какво точно искате да водите дело.
Кажете точно за какъв договор става въпрос-съдържание.
Изпратете и текста на поканата.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 18:49

Благодаря за вниманието.
Предварителен дог за строеж върху мои терен. Ответната страна/ строителен предприемач/ не изпълни важни условия от договора. Пратих му нот. зав. покана, че се отказам от договора поради липса на интерес ,при това положение,от моя стана.Тои е неизравната страна по договор.Строежът не е започнал .
Минаха няколко месеца и тои не е реагирал.
Има ли срок до които тои може да заведе дело срещу мен. Имам информация, е срока е 5 год. Така ли е ?
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 11:48

A би ли могъл да ме ориентира някои къде мога да намеря информация по тази тема. Не искам да влизам в съдебни въаимоотношения .
Гост

Назад към Имотни казуси