начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Лишаване от родителски права на бащата и или майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лишаване от родителски права на бащата и или майката

Мнениеот pitasht » 21 Дек 2023, 20:21

Здравейте имам дело за лишаване на родителски права на бащата и майката.
Тръгна по молба на прабабата която се грижи за детето. Делото се води от РП.
За жалост съдът възприе тезата че няма основания за лишаване от род права и на двамата, макар че и двамата родители не са полагали и не полагат грижи за детето от години - бащата започна заради делото даже да терориризира детето да иска срещи и т.н., при което детето отключи и припадъци. Та делото се оказа нож с две остриета специално за детето, което и очаквах.
Като цяло аз бях против водене на такова дело познавайки бащата но делото тръгна, сега се питам ако прокуратурата реши да не подаде жалба и се предовери на съда, защото прокурорът все пак е по-запознат с наказателните дела, аз мога ли като представител на детето упълномощена от бабата, да входирам такава и би ли била допустима.
Детето е настанено при бабата със съдебен акт от преди 3 години и никога не е отглеждано от бащата.
Не считам че решението на РС изобщо изложи правилни доводи, не обсъди никое доказателство касаещо липсата на грижи от бащата и социалния доклад а се довери на съпругата на бащата - която не е майка на детето и май страда от психично заболяване, че бащата бил полагал преки грижи в продължение на цели 2 г - то това освен че не е вярно все пак детето е и на 10г.
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси