Здравейте колеги,
Ще се опитам да изложа фактите без да добавям свото мнение.
Моя близка осиновява по законния ред, вписана в регистрите, предложено и дете и сега чака първо съд. заседание за осиновяване.
Омъжена за чужденец.
Осиновява само тя като бг гражданин.
Детето - бг гражданин.
Та, колега много виден и казал като си вземе влязлото в сила решение от съда мъжа и веднага да отиде да припозне детето и така да го впишат в акта му за раждане ( новия след осин-то от майката) като баща.
Няма да коментирам за да не ви окажа влияние.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 09:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвети от колеги
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съвети от колеги
Карамел, какво се очаква от нас в случая?
Ако идеята е да дадем мнение може или не може, мисля, че темата е за професионалния форум, а не за общодостъпния "семейни казуси".
Ако идеята е да дадем мнение може или не може, мисля, че темата е за професионалния форум, а не за общодостъпния "семейни казуси".
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Ъмммм, кво да кажа... масово разпространено, за моя искрена изненада, е мнението, че припознаването не е точно начин за установяване - не създаване! - на реален биологичен произход, а нещо друго; оттам - и че припознаващият не е задължен да декларира истината при припознаването, че то не само при извършването си не подлежи на проверка от длъжностното лице по гражд. състояние (което е несъмнено - не подлежи), ами и въобще е недопустимо да се проверява от когото и да било откъм вярност на изявлението, че е немислимо за съзнателно невярно припознаване да се носи отговорност напр. по 313 НК (аз твърдо смятам, че може) и т.н., бе, с две думи - че припознаването е нещо като заместител на осиновяването, нещо като начин за конституиране на произход по волята на "страните", нещо като нищо на света...
Иначе идеята е "оригинална". Така, де, щом може съпруг на биологичен родител да осинови, без отношенията с родителя да се прекратят, що да не може същото в обратния ред. И отговаря на схващането за природата на припознаването, което се опитах да изложа по-горе.
Иначе идеята е "оригинална". Така, де, щом може съпруг на биологичен родител да осинови, без отношенията с родителя да се прекратят, що да не може същото в обратния ред. И отговаря на схващането за природата на припознаването, което се опитах да изложа по-горе.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Май на неподходящо място съм я пуснала темата, местя я.
Мерси Цитруско, че разкъса мълчанието.
Ще си говорим на другото място, че наистина съм сгрешила мястото.
Мерси Цитруско, че разкъса мълчанието.
Ще си говорим на другото място, че наистина съм сгрешила мястото.
- krem_karamel
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|