начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Дължима месечна издръжка съгласно брачен договор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължима месечна издръжка съгласно брачен договор

Мнениеот medved1949 » 17 Сеп 2012, 19:17

Здравейте приятели,
имам проблем с взимането на дължимата издръжка по брачния договор!
Подадох ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ по Чл.417 от ГПК!Внесох 2% такса върху исканата месечна сума!
Заповедта и изпълнителния лист вече са издадени,но никъде не пише,че е издръжка и е периодично /ежемесечно/ вземането ми!Изпълнителния лист - Осъжда длъжника Н.К. да заплати на кредитора сумата от 500 лв.
Никъде не се вижда,че е издръжка и поради това,че длъжника има голям друг запор/държ.вземане/мен ме отпратиха в бъдещето,а то е след 20 години-тогава ще изплати дължимото държ.вземане!
Смятам да подам,ново Заявление по Чл.417,ако не мога да обжалвам този Изпълнителен лист?
Просто не зная как да процедирам!Питах адвокати,всеки казва,че това са нови неща и не са ясни нито на тях,нито на съдиите!
Моля за съвет:
Никъде и никой не знае каква съдебна такса да платя/някъде в РС Враца,четох че таксата е процент от сборната сума за 3 години/!? Примерно 36 Х 500- 18000 лв. Х 2%!?
Моля,някой ако знае нещо да ме просветли ще му бъда безкрайно благодарен!
medved1949
Младши потребител

Re: Дължима месечна издръжка съгласно брачен договор

Мнениеот bebitor » 17 Сеп 2012, 21:08

Има варианти, но ако съм на Ваше място, ще тръгна по общия ред. Делата за издръжка са освободени от държавна такса, ще приложите брачния договор, ще поискате обезпечение, предварително изпълнение и за няколко месеца сте готови...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Семейни казуси