Здравейте приятели,
имам проблем с взимането на дължимата издръжка по брачния договор!
Подадох ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ по Чл.417 от ГПК!Внесох 2% такса върху исканата месечна сума!
Заповедта и изпълнителния лист вече са издадени,но никъде не пише,че е издръжка и е периодично /ежемесечно/ вземането ми!Изпълнителния лист - Осъжда длъжника Н.К. да заплати на кредитора сумата от 500 лв.
Никъде не се вижда,че е издръжка и поради това,че длъжника има голям друг запор/държ.вземане/мен ме отпратиха в бъдещето,а то е след 20 години-тогава ще изплати дължимото държ.вземане!
Смятам да подам,ново Заявление по Чл.417,ако не мога да обжалвам този Изпълнителен лист?
Просто не зная как да процедирам!Питах адвокати,всеки казва,че това са нови неща и не са ясни нито на тях,нито на съдиите!
Моля за съвет:
Никъде и никой не знае каква съдебна такса да платя/някъде в РС Враца,четох че таксата е процент от сборната сума за 3 години/!? Примерно 36 Х 500- 18000 лв. Х 2%!?
Моля,някой ако знае нещо да ме просветли ще му бъда безкрайно благодарен!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дължима месечна издръжка съгласно брачен договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дължима месечна издръжка съгласно брачен договор
Има варианти, но ако съм на Ваше място, ще тръгна по общия ред. Делата за издръжка са освободени от държавна такса, ще приложите брачния договор, ще поискате обезпечение, предварително изпълнение и за няколко месеца сте готови...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|