начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец

Мнениеот krasaviza » 07 Сеп 2012, 22:08

Здравейте! Моят казус е следният - имам дете на 13 години от чужденец, който не живее в България, а в страната си. Нямаме брак с него и не сме имали. Детето е припознато от баща си и носи неговото име. Вижда се с него като му ходи на гости. През останалото време аз сама поемам всички грижи и отговорности. Нямаме установена издръжка, не сме се съдили до момента, всичко е било на добра воля и разбиране. Искам да разбера, има ли начин да накарам бащата да плаща ежемесечна издръжка на детето си, дори ако е необходимо да се отвори сметка на името на детето, при положение, че той е чужденец и не живее в България ? Какъв е начина и към коя институция трябва да се обърна за издръжката? Освен това, детето да може да излиза от границите на страната без да е необходимо съгласието на бащата всеки път. Благодаря предварително
krasaviza
Нов потребител

Re: начин за получаване на детска издръжка от баща чужденец

Мнениеот krasaviza » 08 Сеп 2012, 15:30

Благодаря за отговора. Няма вариант да се разберем доброволно, поради което взимам мерки против безотговорността, която ще последва. Къде трябва да отида - в коя институция, и какво следва да направя? Трябва ли ми адвокат или аз мога и сама? Искам определена издръжка от този човек и искам да направя така, че да не може да се измъкне. Това,че не живее в България и не е български гражданин означава ли, че не мога да направя нищо? Детето е с българско гражданство и няма друг паспорт.
krasaviza
Нов потребител

Назад към Семейни казуси