начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

отказ от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от наследство

Мнениеот volkan » 22 Апр 2012, 13:16

Придобих чрез дарение жилище от родителите си. Те нямат други имоти, които бих могла да наследя от тях след смъртта им. След моята смърт това жилище ще се наследи от детето ми като единствен мой наследник.

Интересува ме хипотетично ако през следващите години родителите ми направят задължения / примерно към ВИК, ЕОН и други/ и до моята смърт аз не узная за тези задължения и съответно кредиторите не ме поканят като наследник на моите родители да погася техните задължения, след моята смърт ще може ли детето ми да приеме като наследство това, което аз притежавам, а да се откаже от задълженията на баба си и дядо си ако един ден го потърсят, тоест да направи отказ от наследство на баба си и дядо си, а да приеме моето при условие, че аз нито съм приемала, нито съм се отказвала от наследство на родителите си.
volkan
Младши потребител

Re: отказ от наследство

Мнениеот borovinka » 23 Апр 2012, 14:43

Задълженията към ВиК, ЕОН и т.н. обслужват имота, т.е. те са за собственика му и по този начин няма как да бъдат "направени" от майка ви и баща ви, щом те не са собственици на имота.
Оттук нататък сам(а) си правете разбивката кой какви задължения наследява.

Ако са лични задължения на баба и дядо (кредит или др.) зависи от условията, при които е взет.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот volkan » 24 Апр 2012, 11:09

ако бабата и дядото имат лични задължения, ще може ли детето ми да наследи това, което аз имам/неговия родител/, а да се откаже от задълженията на баба си и дядо си, а аз не съм приемала или отказвала наследство от тях?
volkan
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 26 Апр 2012, 14:47

зависи под каква форма вие ще приемете наследството и след това сина ви
boiko_62
Потребител

Мнениеот borovinka » 26 Апр 2012, 15:28

Boiko_62 ви е отговорил. Не забравяйте, че ако родителите ви починат преди вас, пръв техен наследник сте вие, а не детето ви и в този смисъл вие трябва да приемете или откажете наследство. Какво ще придобие сина ви след вас, зависи само от вас.

Ако жилището сте го придобили с дарение сега, то няма да е част от наследствената маса в бъдеще - вие фактически сте негов собственик и към настоящия момент.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 26 Апр 2012, 15:39

borovinka написа:Задълженията към ВиК, ЕОН и т.н. обслужват имота, т.е. те са за собственика му ...

Не винаги ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Семейни казуси