- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплащане на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Неплащане на издръжка
Преди две години подадох документи при ЧСИ, т.к бившия ми съпруг не изплаща присъдената издръжка на децата. Направиха нужните справки и ми се каза, че не може да се вземе нищо, защото бащата не работи и няма нищо на негово име. През 6 месеца ходя при същия ЧСИ и чувам това. Имам съмнения относно желанието на ЧСИ да помогне, въпроса ми е мога ли да изтегля документите си и да ги предам на друг, може би държавен СИ и как става това. Разводът ми е от юни 2007г.
- vaniaivanova
- Нов потребител
Re: Неплащане на издръжка
След като длъжникът не разполага със секвестируемо имущество имате възможност, след събиране на определен минимум от документи, издръжката да бъде изплащана от съответната община( вярно, сериозно редуцирана, но все пак е нещо).
На този въпрос няма еднозначен отговор, защото ако е законово регламентирано прехвърляне на дело от държавен СИ към частен, то обратната хипотеза няма правна опора( което не означава, че не се прави на практика).
въпроса ми е мога ли да изтегля документите си и да ги предам на друг, може би държавен СИ и как става това
На този въпрос няма еднозначен отговор, защото ако е законово регламентирано прехвърляне на дело от държавен СИ към частен, то обратната хипотеза няма правна опора( което не означава, че не се прави на практика).
- Гост.
- Старши потребител
Същия ЧСИ още преди две години ми каза, че трудно ще се вземе от община издръжка, тъй като на името на бившия съпруг се води МПС, което било предадено за скраб преди много години и реално не съществува, но не е отписано от регистъра в КАТ. Присъдената ми издръжка е в размер на 60 лв, така че няма какво да се редуцира. Но ЧСИ не се ангажира да подаде документи в Община, отлежават при него, а детето след малко повече от година ще навърши пълнолетие и ще се обезсмисли и търсенето на издръжка. Затова и основния ми въпрос е дали мога да сменя ЧСИ и как. Може би той няма интерес от защита на дела за издръжка, докато ДСИ мисля ще се заеме, може и да бъркам...
- vaniaivanova
- Нов потребител
Е, хубаво, де, но този пост дали не се различава съществено от това твърдение?:
???
Няма да намерите СИ, който да предприеме нужното, за да ви се изплати издръжка от общината след като има имущество длъжника. Не за друго, но е удар във въздуха- общината ще откаже.
Вземете си книжата и посетете колега адвокат- все ще ви сътвори една жалба до прокуратурата, където държавното обвинение ще направи нужното, за да повдигне обвинение срещу длъжника( последния има възможност да се ползва от привилегията да ви плати накуп за просроченото време, за да избегне реално осъждане).
Направиха нужните справки и ми се каза, че не може да се вземе нищо, защото бащата не работи и няма нищо на негово име.
???
Няма да намерите СИ, който да предприеме нужното, за да ви се изплати издръжка от общината след като има имущество длъжника. Не за друго, но е удар във въздуха- общината ще откаже.
Вземете си книжата и посетете колега адвокат- все ще ви сътвори една жалба до прокуратурата, където държавното обвинение ще направи нужното, за да повдигне обвинение срещу длъжника( последния има възможност да се ползва от привилегията да ви плати накуп за просроченото време, за да избегне реално осъждане).
- Гост.
- Старши потребител
Може ли да се осъди да плаща баща, който официално не работи, няма движими/макар че предадената за скраб кола виси на негово име/ и недвижими имоти на негово име, и на това основание никога и не е изплащал издръжка. Едно дело си е сериозен разход за мен, да не се окаже поредната начислена сума, която трябва да изплати за детето, а ние да чакаме на него да му паднат пари отнякъде, за да даде дължимото. Идеята Ви е да бъде сплашен от ефективна присъда ли и да потърси отнякъде пари? И може ли със задна дата да получа издръжка за детето? Как процедира съда в подобни случаи?
- vaniaivanova
- Нов потребител
Някой друг да отговори( изцедена съм).
А, що се отнася до бащата- да даде ноу хауто като как от 4г. вегетира без средства- все пак ще е от полза в глобален мащаб като имате предвид внушителната бройка на гладуващите, и не оцеляващи по тези причини, по света.
А, що се отнася до бащата- да даде ноу хауто като как от 4г. вегетира без средства- все пак ще е от полза в глобален мащаб като имате предвид внушителната бройка на гладуващите, и не оцеляващи по тези причини, по света.
- Гост.
- Старши потребител
Веднага ще е готов с отговора бащата - отглеждат го родителите и сестра му, живее с тях и му плащат сметките. И те ще го засвидетелстват с охота.
- vaniaivanova
- Нов потребител
vaniaivanova написа:Веднага ще е готов с отговора бащата - отглеждат го родителите и сестра му, живее с тях и му плащат сметките. И те ще го засвидетелстват с охота.
Е, по тази причина ще ползвате тяхната синовна обич, респективно сестринска- пишете до прокуратурата, изложете фактологията с обикновени изречения- осъден, не плаща от ... г..
Те си знаят ряботата.
п.п. това дело за вас е про боно. Не дължите пари, а по-скоро ще получите. Детето, де.
- Гост.
- Старши потребител
Здравеите,ако може да ми помогнете.Разведена съм,сама гледам синът ми,бившият ми съпруг не ми плаща определената издръжка,реших да поискам правата си и подадох молба в съда ,преди няколко дни тои е разбрал и за него е много вазно да не ми плаща нищо,и е направил влог на сина ми с една сума която непокрива сумата която дължи ,тои имали право по закон да прави така .Все пак през тези години аз съм го гледала а тои нищо нее дал.Сина ми скоро ще направи 18 години .твърде съм развълнувано и дано ме рзбрахте ,моля да ми пишете
- tanitanita
- Нов потребител
tanitanita написа:Здравеите,ако може да ми помогнете.Разведена съм,сама гледам синът ми,бившият ми съпруг не ми плаща определената издръжка,реших да поискам правата си и подадох молба в съда ,преди няколко дни тои е разбрал и за него е много вазно да не ми плаща нищо,и е направил влог на сина ми с една сума която непокрива сумата която дължи ,тои имали право по закон да прави така .Все пак през тези години аз съм го гледала а тои нищо нее дал.Сина ми скоро ще направи 18 години .твърде съм развълнувано и дано ме рзбрахте ,моля да ми пишете
Това със издръжка на влог попадам ,за пръв път. Прочети моята тема- от там ще разбереш някои неща.
- atanlevi
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|