начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

хора,моля поммогнете ми с съвет!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

хора,моля поммогнете ми с съвет!

Мнениеот gty197 » 10 Апр 2012, 06:18

здравейте,пиша ви защото от няколко години ходя по мъките и ето моята малка предистория.
през месец декември на 2010г официално се разведох по взаимно съгласие като както обичайно правата за отглеждането на детето се предостават на майката.
разбира се дните за виждане с малкият по решението на съда е всяка първа и трета неделя на месеца от 10.30ч до 18.00ч без преспиване както и един месец през лятото като не съвпада с отпуската на майката.
миналата година лятото след като взех малкият който е роден на 15.10.2004г за един месец при мен реших да заведа малкият на море. но на втората ве4ер го заболяха много зъбите,по стечение на обстоятелствата и на господ мой приятел зъболекар имаше приятел в града в който бях отседнал с малкият и помолих за съдействие.след полунощ към един зъболекара в града ме прие с малкият.доктора ми каза че ще направи така 4е да облекчи малкият който ревеше нейстово но детето се нуждае от сериозно зъболекорско ле4ение и ме посъветва да се върна в софия.
върнахме се и веднаха отидох при моят близък зъболекар който пое ле4ението но каза че му трябва здравната книжка на малкият и аз му казах 4е такава книжка нямам тогава реши че здравето не зависи от книжката и помогна на малкият колкото е възможно докато малкият по закон от един месец беше при мен.
помолих един близък да се срещне с нейн близък като вземе телефона на ве4е бившата ми жена за да ми предостави въпросният документ но отговора и беше,ще се бръснеш по дълбоко.
тогава реших на своя глава да пиша до прокурора като в последствие се установи 4е няма престъпление и може само да я посъветват в името на детето да ми предоставя тази здравна книжка.
като разбра 4е съм я дал на прокурора за да даде обяснения започнаха заплахи за саморазправа,закани и обиди.подадох жалба в рпу-софия по местоживеене.
бях уведомен 4е е предупредена по чл.56 от змвр.
нещата привидно се успокойха като държа да поясна 4е от денят на развода ни към ден днешен не съм и виждал очите нито разговарам нито мога да получа някаква
информация за детето.детето го вземам от трето лице което живее с нея и малкия.
сега на 18.03.2012г взех малкият както обичайно към 10.30ч и когато трябваше да има някой ве4ерта към 17.45ч да предостава детето никой не отвори вратата на апартамента.многократно малкият звъня нно така и никой не се появи на вратата за да се прибере малкият.тогава потърсих съдействие от полицията за да ми съдействат защото не може да пренебрегна решението на съда и да го заведа вкъщи.те ми съдействаха,издириха телефона й и пред дежурните звънях многократно като не си вдигаще телефона.тогава отново помолих да ми помогнат като намерят бейн близък а именно баща й.звъннах му в присъствието на дежурнитте и те казаха ако имам проблем да се върна отново.заведох малкият при дядо му и може би около 2минути се обажда ве4е бившата жена и започва с заканите,заплахите и т.н
тогава реших 4е този тормоз не може да продължава и отидох в полицията и подадох оплакване отново.
казуса остава неразрешен какда спра този тормоз не само към мен а й към детето,моля ви дайте съвет как да постъпя.
gty197
Нов потребител

Re: хора,моля поммогнете ми с съвет!

Мнениеот Pause » 10 Апр 2012, 19:11

Здравейте :D
Със съвет е пресилено знаете при адвокат.Прокуратурата взеха да я ползват ,като средство за манипулация-шегувам се.При тази фактическа обстановка можете да заведете дело ако смятате ,че можете да промените нещо в интерес на детето по Чл.51 ал.4 СК (4) Изменение на местоживеенето, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата може да се поиска при изменение на обстоятелствата.
ПП № 1/74 г. на ВС под ”изменение на обстоятелствата” се имат предвид както новите обстоятелства, които влошават положението на детето при родителя, на когото то е оставено за отглеждане и възпитание, така и обстоятелствата, с които би се подобрило положението му при ново разрешение.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: хора,моля поммогнете ми с съвет!

Мнениеот gty197 » 10 Апр 2012, 20:04

благодаря ви за съвета.решен съм да се боря.
gty197
Нов потребител

Назад към Семейни казуси