начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Развод с чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод с чужденец

Мнениеот valetoo » 07 Апр 2012, 17:17

Здравейте,
Омъжена съм за чужденец от почти година.Не сме се виждали от тогава и на практика не сме живели заедно.В последствие започнах връзка с друг мъж и съм бременна от него.Въпросът ми е ,когато детето се роди на биологичния си баща ли ще бъде записано или на мъжа с когото имам сключен брак?Имам 7 месеца преди детето да се роди,ще мога ли за този период да се разведа?И последно ще ви бъда много благодарна ако ми препоръчате подходящ адвокат във Варна.Предварително благодаря!
valetoo
Нов потребител

Re: Развод с чужденец

Мнениеот eurolinker » 10 Апр 2012, 12:54

Приемам, че сте сключили гр. брак в България.
когато детето се роди на биологичния си баща ли ще бъде записано или на мъжа с когото имам сключен брак?
+
Имам 7 месеца преди детето да се роди
=Отговор: Вашият съпруг ще бъде вписан в акта за раждане.
ще мога ли за този период да се разведа?
Зависи от Вас, от съпруга Ви и от куп други факти и обстоятелства.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот valetoo » 12 Апр 2012, 20:57

Брака е сключен в Македония,но е легализиран и тук.В случай,че е сключен в друга държада и през периода ,в който съм забременяла не съм напускала страната и мъжа ,с когото имам сключен брак не е идвал в България,това може ли да повлияе детето да бъде записано на биологичния баща?
valetoo
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 13 Апр 2012, 10:32

Не, защото има презумпция- бракът сочи бащата.
Само пред съд имате възможност да доказвате тези твърдения( за липсата на фактическо съжителство), и пак само последния при действащ брак е властен да се произнесе по въпроса с произхода от бака на детето.

п.п.
valetoo написа:мъжена съм за чужденец от почти година.Не сме се виждали от тогава и на практика не сме живели заедно.

Смутена съм. Каква бе целта, престацията ми е ясна, на този брачен съюз?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 13 Апр 2012, 11:23

neutralen
Активен потребител

Назад към Семейни казуси