Има ли право при развод съпругът ми на част от наследени от мен имоти по време на брака ни? Аз съм сънаследник на имотите заедно с брат ми. Моята част съпружеска общност ли е?
Предварително благодаря.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Собственост при развод на наследен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
собственост при развод на наследен имот
Последна промяна svetla_daneva на 30 Мар 2012, 20:55, променена общо 1 път
- svetla_daneva
- Нов потребител
Собственост при развод на наследен имот
Има ли право при развод съпругът ми на част от наследени от мен имоти по време на брака ни? Аз съм сънаследник на имотите заедно с брат ми. Моята част съпружеска общност ли е?
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.
- svetla_daneva
- Нов потребител
Re: Наследство при развод на наследен имот
svetla_daneva написа:Има ли право при развод съпругът ми на част от наследени от мен имоти по време на брака ни? Аз съм сънаследник на имотите заедно с брат ми.
Предварително благодаря.
Не, няма.
- nk7702n
- Старши потребител
Re: Собственост при развод на наследен имот
"Вещните права, придобити преди брака, както и придобитите по време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил."
Наследените имоти не са СИО. Следователно съпругът ви няма право на част от тях при развод.
Наследените имоти не са СИО. Следователно съпругът ви няма право на част от тях при развод.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|