- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет относно изпълнително дело за издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за съвет относно изпълнително дело за издръжка
От 2007г. не живея със съпругата си.През януари 2009 подадох молба за развод и в края на 2010г. се разведохме.Съдът определи издръжка от 200лв. за дъщеря ни, считано от датата на завеждане на делото.Така се натрупа голяма сума за година и половина докато трае делото.През цялото време от както не живеем заедно, по време на делото и до ден днешен съм се грижил за детето ни и съм си плащал издръжката, но за съжаление без да искам документ тъй като отношенията ни бяха добри.Сега имам ново семейство и дете и бившата ми съпруга е завела изпълнително дело за издръжка през август 2011г. за отминал период. Получих покана за доброволно изпълнение за доста солидна сума, която нямаше как да погася.Бившата ми съпруга отказва да признае получените до момента суми, а сега получих и призовка от районното.Не работя и не живея в България и нямам имущество.Имам нужда от консултация как да постъпя и какво следва от тук нататък.В момента съм спрял да изплащам издръжката и спешно се нуждая от съвет.Дали има начин като така и така нямам документ за всички суми и сега трябва да ги плащам отново, как може да се прекрати изпълнителното дело и да се разсрочи сумата на поносими вноски, като се има предвид, че трябва да се изплаща и текущата издръжка 200лв. и какъв документ да изисквам за да няма пак същата ситуация след време.
- nelivs
- Нов потребител
Re: Моля за съвет относно изпълнително дело за издръжка
Не съм адвокат, но тъй като никой не |Ви е отговорил, ще Ви кажа какви начини знам аз:
1. Изплащане на издръжката с пощенски запис
2. Изплащане по банков път, при което да изискате от бившата си съпруга да ви даде банкова сметка, по която да превеждате парите.
За сумите до тук, най-добре се посъветвайте с адвокат. Особено ако поканата е от ЧСИ, таксите са огромни, затова най-добре да си обжалвате с адвокат. Парите за консултацията са пренебрежими спрямо това, което можете да изгубите. Особено ако тръгнат да ви описват имоти.
Там сумите са процент не от дълга, а от стойността на имота и мопгат да надвишат многократно дълга.
Същевременно, тъй като делото е за издръжка, държавата поема тези разходи и става солидарен взискател. Няма кой да спре съдебния изпълнител да не извършва подобни действия, знаейки че таксите по тях са в хиляди лева.
1. Изплащане на издръжката с пощенски запис
2. Изплащане по банков път, при което да изискате от бившата си съпруга да ви даде банкова сметка, по която да превеждате парите.
За сумите до тук, най-добре се посъветвайте с адвокат. Особено ако поканата е от ЧСИ, таксите са огромни, затова най-добре да си обжалвате с адвокат. Парите за консултацията са пренебрежими спрямо това, което можете да изгубите. Особено ако тръгнат да ви описват имоти.
Там сумите са процент не от дълга, а от стойността на имота и мопгат да надвишат многократно дълга.
Същевременно, тъй като делото е за издръжка, държавата поема тези разходи и става солидарен взискател. Няма кой да спре съдебния изпълнител да не извършва подобни действия, знаейки че таксите по тях са в хиляди лева.
- da_niela
- Младши потребител
Re: Моля за съвет относно изпълнително дело за издръжка
Сериозно сте я оплескал...
Какво скрихте в това:
И, не знам, ама как ви връчиха ПДИ, след като не живеете в РБ?
Какво скрихте в това:
През цялото време от както не живеем заедно, по време на делото и до ден днешен съм се грижил за детето ни и съм си плащал издръжката, но за съжаление без да искам документ тъй като отношенията ни бяха добри.
И, не знам, ама как ви връчиха ПДИ, след като не живеете в РБ?
- Гост.
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|