начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 19:51

Здравейте , имам въпрос ! Имам приятелка койято си има малко детенце от починалия си мъж детето е родено след смърта на мъжа , следователно Бащата на починалия мъж става настоник на детето /дядото/ Сега ние искаме да живеем заедно но не я пускат да излезе от семейството какво трябва да се направи! ще имам още информация ако е нужно и ако има желаещи да ми обяснят как стават нещата !
anonymus
Нов потребител

Re: Какво да правим?

Мнениеот lexy21 » 20 Фев 2012, 19:59

anonymus написа:Имам приятелка койято си има малко детенце от починалия си мъж детето е родено след смърта на мъжа , следователно Бащата на починалия мъж става настоник на детето /дядото/ Сега ние искаме да живеем заедно но не я пускат да излезе от семейството какво трябва да се направи! ще имам още информация ако е нужно и ако има желаещи да ми обяснят как стават нещата !

Няма такова "следователно". Нищо не й пречи да "излезе от семейството" на починалия съпруг.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 20:05

ДОбре как така не и пречи като той - Дядото е настойник на детето и е вписан в акта за раждане на детото като такъв ??? И дори тя да иска да излезе извън страната с детето трябват делкараций и такива работи !!Не разбирам!
anonymus
Нов потребител

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 20:10

И още нещо след раждането на детето по неини думи ми родителите на починали мъж са я накарали да потпише някъв докъмент с който Дядото става като баща на детето пълна баркотия !
anonymus
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 20 Фев 2012, 20:12

Няма начин дядото да е вписан в акта за раждане на детето като настойник. От друга страна - от къде черпите информация за настойническата му функция? Разбирате ли въобще какво е "настойник", за да започнем оттам, ако не разбирате...
П.П. Сега видях другия Ви пост - дядото е припознал детето??? Тя била ли е в брак с истинския баща и, ако да - колко време след смъртта му се е родило детето?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 20:20

Не , Няма ла е брак с мъжа ! Благодяря че някой ми пише много съм объркан !
anonymus
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 20 Фев 2012, 20:24

Спокойно, без нерви...
Та, ако "дядото" фигурира в акта за раждане, вариантът е само един - той е припознал детето и е вписан като негов баща /това няма нищо общо с настойника/. Вие този акт виждали ли сте го или ви разказват просто за него?
П.П. Док, жал ми е за човека :( Иска да гледа детенце, все пак...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 20:30

Не господине не съм го виждал този акт Но и тя така ми казва Дядото се води баща на детето !
anonymus
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 20 Фев 2012, 20:43

Аз съмнения във Вашите отношения с дамата не искам да вкарвам... никакви! Ако наистина дядото "се води" баща на детето - това означава, че го е припознал и детето формално е с установен произход от бащата - "дядото" - за правото не е дядо, а е баща, с всички права и задължения на бащата. И пак не може да ви спре да заживеете заедно. Зависи обаче къде, ако искате детето да е с вас - през съд ще трябва да минете. Най-добре е да посетите адвокат, има какво да обсъждате и въпроси, които трябва да решите чрез съда, ако наиситна сте сериозни.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот anonymus » 20 Фев 2012, 20:52

Да така е както го написах те Дядото за съда не е дядо а се води Баща и май ще е доста трудничко и през съда трябва да се мине .... !!! А за бягство в друга държава и дума да не става така ли да го разбирам последно ! Благодаря помогнах те ми много , просто искаме да живеем заедно и да гледаме детето !
anonymus
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 20 Фев 2012, 20:57

Има начин и за друга държава... Не се отказвайте. Просто потърсете адвокат.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Re: Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2012, 19:45

Тя мама си има, според гледането... как беше на пъп? :lol: Кандидат-тати се чуди...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот portokal » 22 Фев 2012, 20:17

Чудно, и кой им го е дал този акъл за "установяване" на бащинство от дядото? :shock:
Защото има ред за установяване на произход от починал баща, но хорицата може би са искали да поспестят някой лев по този така находчив начин...
Сега и остава да действа с дядото-баща, както се уреждат отношенията между родители при раздялата им, с всички екстри.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Фев 2012, 20:31

Не , че нещо....Ама ,що изключвате варинта , дядото наистина да си е бащата.Според мен си е точно така , а останалата част от историята-уидурма... :D :mrgreen: :wink: :!:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2012, 20:37

REVOLUTION написа:Не , че нещо....Ама ,що изключвате варинта , дядото наистина да си е бащата.

Щото
lexy21 написа:Аз съмнения във Вашите отношения с дамата не искам да вкарвам...

Нека хората си се оправят. Факт е, че при това положение
portokal написа: Сега и остава да действа с дядото-баща, както се уреждат отношенията между родители при раздялата им, с всички екстри.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот portokal » 22 Фев 2012, 21:02

Тази история я разказах на един човек току-що, включително коментара на Революцията, и той каза: "евала на дъртия нерез". :D
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2012, 21:14

:lol: :lol: :lol:
Ама на човечеца не му е смешно... та си викам - айде, да не съм по-голям светец от Папата и да морализаторствам тук... пък той - пълнолетен, вменяем :wink: живот шарен, хора разни, избори - всякакви.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот afro_u » 07 Апр 2012, 06:05

Може и да влизам в големи филми, ама ми се струва, че със съвсем друга цел е направено това припознаване от дядото. Ако беше установен произход от починал баща, детето автоматично става наследник :roll:
afro_u
Младши потребител

Назад към Семейни казуси