- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...
Здравейте , имам въпрос ! Имам приятелка койято си има малко детенце от починалия си мъж детето е родено след смърта на мъжа , следователно Бащата на починалия мъж става настоник на детето /дядото/ Сега ние искаме да живеем заедно но не я пускат да излезе от семейството какво трябва да се направи! ще имам още информация ако е нужно и ако има желаещи да ми обяснят как стават нещата !
- anonymus
- Нов потребител
Re: Какво да правим?
anonymus написа:Имам приятелка койято си има малко детенце от починалия си мъж детето е родено след смърта на мъжа , следователно Бащата на починалия мъж става настоник на детето /дядото/ Сега ние искаме да живеем заедно но не я пускат да излезе от семейството какво трябва да се направи! ще имам още информация ако е нужно и ако има желаещи да ми обяснят как стават нещата !
Няма такова "следователно". Нищо не й пречи да "излезе от семейството" на починалия съпруг.
-
lexy21 - Активен потребител
ДОбре как така не и пречи като той - Дядото е настойник на детето и е вписан в акта за раждане на детото като такъв ??? И дори тя да иска да излезе извън страната с детето трябват делкараций и такива работи !!Не разбирам!
- anonymus
- Нов потребител
И още нещо след раждането на детето по неини думи ми родителите на починали мъж са я накарали да потпише някъв докъмент с който Дядото става като баща на детето пълна баркотия !
- anonymus
- Нов потребител
Няма начин дядото да е вписан в акта за раждане на детето като настойник. От друга страна - от къде черпите информация за настойническата му функция? Разбирате ли въобще какво е "настойник", за да започнем оттам, ако не разбирате...
П.П. Сега видях другия Ви пост - дядото е припознал детето??? Тя била ли е в брак с истинския баща и, ако да - колко време след смъртта му се е родило детето?
П.П. Сега видях другия Ви пост - дядото е припознал детето??? Тя била ли е в брак с истинския баща и, ако да - колко време след смъртта му се е родило детето?
-
Не , Няма ла е брак с мъжа ! Благодяря че някой ми пише много съм объркан !
- anonymus
- Нов потребител
Спокойно, без нерви...
Та, ако "дядото" фигурира в акта за раждане, вариантът е само един - той е припознал детето и е вписан като негов баща /това няма нищо общо с настойника/. Вие този акт виждали ли сте го или ви разказват просто за него?
П.П. Док, жал ми е за човека Иска да гледа детенце, все пак...
Та, ако "дядото" фигурира в акта за раждане, вариантът е само един - той е припознал детето и е вписан като негов баща /това няма нищо общо с настойника/. Вие този акт виждали ли сте го или ви разказват просто за него?
П.П. Док, жал ми е за човека Иска да гледа детенце, все пак...
-
Не господине не съм го виждал този акт Но и тя така ми казва Дядото се води баща на детето !
- anonymus
- Нов потребител
Аз съмнения във Вашите отношения с дамата не искам да вкарвам... никакви! Ако наистина дядото "се води" баща на детето - това означава, че го е припознал и детето формално е с установен произход от бащата - "дядото" - за правото не е дядо, а е баща, с всички права и задължения на бащата. И пак не може да ви спре да заживеете заедно. Зависи обаче къде, ако искате детето да е с вас - през съд ще трябва да минете. Най-добре е да посетите адвокат, има какво да обсъждате и въпроси, които трябва да решите чрез съда, ако наиситна сте сериозни.
-
Да така е както го написах те Дядото за съда не е дядо а се води Баща и май ще е доста трудничко и през съда трябва да се мине .... !!! А за бягство в друга държава и дума да не става така ли да го разбирам последно ! Благодаря помогнах те ми много , просто искаме да живеем заедно и да гледаме детето !
- anonymus
- Нов потребител
Има начин и за друга държава... Не се отказвайте. Просто потърсете адвокат.
-
Re: Приятелката ми има дете от починалия си мъж ...
Тя мама си има, според гледането... как беше на пъп? Кандидат-тати се чуди...
-
Чудно, и кой им го е дал този акъл за "установяване" на бащинство от дядото?
Защото има ред за установяване на произход от починал баща, но хорицата може би са искали да поспестят някой лев по този така находчив начин...
Сега и остава да действа с дядото-баща, както се уреждат отношенията между родители при раздялата им, с всички екстри.
Защото има ред за установяване на произход от починал баща, но хорицата може би са искали да поспестят някой лев по този така находчив начин...
Сега и остава да действа с дядото-баща, както се уреждат отношенията между родители при раздялата им, с всички екстри.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Не , че нещо....Ама ,що изключвате варинта , дядото наистина да си е бащата.Според мен си е точно така , а останалата част от историята-уидурма...
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Не , че нещо....Ама ,що изключвате варинта , дядото наистина да си е бащата.
Щото
lexy21 написа:Аз съмнения във Вашите отношения с дамата не искам да вкарвам...
Нека хората си се оправят. Факт е, че при това положение
portokal написа: Сега и остава да действа с дядото-баща, както се уреждат отношенията между родители при раздялата им, с всички екстри.
-
Тази история я разказах на един човек току-що, включително коментара на Революцията, и той каза: "евала на дъртия нерез".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Ама на човечеца не му е смешно... та си викам - айде, да не съм по-голям светец от Папата и да морализаторствам тук... пък той - пълнолетен, вменяем живот шарен, хора разни, избори - всякакви.
-
Може и да влизам в големи филми, ама ми се струва, че със съвсем друга цел е направено това припознаване от дядото. Ако беше установен произход от починал баща, детето автоматично става наследник
- afro_u
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|