- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по взаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
развод по взаимно съгласие
здравейте.преди 10 месеца се разбрахме с вече бившата,да се разведем по взаимно съгласие.решихме ,който се прибере по-рано в страната/работим и двамата в чужбина/да подаде молба.на въпроса ми ,дали може да си позволи адвокат,тя ми отговори,че няма проблеми.представете си ,какво ми беше учудването,като ми дадоха да прочета молбата,която уж беше по взаимно съгласие.не знам дали само адвоката,или и двете са го решили,но са лъгали на поразия.че не съм я пускал да работи в чужбина,че не сме живяли заедно/което си е верно,тогава аз не работих в чужбина,но когато си идваше ,тя не спеше на хотел или при родителите си/,че от няколко години работите не вървяли.ако не бях се върнал в страната,а то стана случайно,защото следващите 20 дни нямаше работа,щяха да изкарат,че аз съм причина за всичко и с тия лъжи искаха аз да поема всички разходи в съда,дори и да платя хонорара на нейния адвокат.не стига това,ами използвала когато го няма сина ни и е останала сама в жилището/това е преди да стане факт развода/ е взела всичкото злато,което беше предназначено да покрие заем,който тя трябваше да плати и не успя.нейна беше идеята да се плати със златото.сега и там има да плащам.на самото дело пък,брат и като свидетел казал,че от 2008 не живеем заедно/много голяма лъжа/.въпроса ми е,дали мога с нещо да им се противопоставя-за написаните лъжи,за откраднатото злато.нещо от рода на кражба и лъжесвидетелстване.дали само срещу бившата,или и срещу брат и и адвоката/тя няма толкова мозък да ги измисли тия неща/.а адвоката е нагла-смее ми се и вика:какъв ти е проблема?нали нищо не си платил ти.така ставали тия неща.отделно бившата е дала семейната кола,която беше на нейно име, да я бракува.не искала нищо на нейно име да има в страната.а само преди месец налях над 1000 лева в нея-за гуми,застраховки,подготовка за зимния сезон.посъветвайте ме за правен начин.другия го знам и сам.ще се радвам ако има някой да ми помогне.вярно е че всичко мина,но.............
- raymon
- Младши потребител
Re: развод по взаимно съгласие
Ако разводът е минал, то нищо съществено не може да се направи.
Най- вероятно са Ви осъдили на издръжка и да освободите семейното жилище.
Другите въпроси - по разпореждане с общите ценности и автомобилът са сериозни и се решават или чрез прокурорска намеса или чрез дело, стига да имате доказателства за обсебването.
Най- вероятно са Ви осъдили на издръжка и да освободите семейното жилище.
Другите въпроси - по разпореждане с общите ценности и автомобилът са сериозни и се решават или чрез прокурорска намеса или чрез дело, стига да имате доказателства за обсебването.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
raymon,не търси правен съвет тук.На липсващите им работа юристи (изключавам poli_g) ще те пратят да се консултираш с адвокат или да си включиш личните,надявайки се на ЧУДО.А мнението ми по темата-забрави по-добре алтернативния вариант-тогава ще ти трябва адвокат магьосник,а те са много скъпи.Явно е -нещата са задействани -каквито и да са действия ти ....изхвърли и заключи сантимента в мазето.
- bulgarboy
- Младши потребител
По темата- този развод не е по взаимно съгласие. Навярно сте липсват от страната ни, и като няма друж начин да се прекрати брака единствения възможен е развод по исков път. Не сте присъствал на развода, навярно, поради което ищцовата страна е следвало да признава обстоятелства, може и неверни, но ако ги е доказала, а виждам, че се е справила с помощта на брат ви( той е бил камъчето доказало, че сте във фактическа раздяла)- нещата вече са минало.
Нямам идея кому са били нужни всичките тези твърдения за отношенията ви ( навярно е търсена вина)- достатъчно е да се установи, че сте разделени и ищцата няма никакво желание да живее с вас.
Тези кирливи ризи са грозни, но разводът е факт.
И нещо лично към вас- може и да не са плод на съпругата ви тези твърдения , а да произлизат от колегата.... но пак е било излишество.
- Гост.
- Старши потребител
всъщност развода стана по взаимно съгласие.накараха ме да дам пълномощно на адвоката на бившата.няма как да напусна сем.жилище и да ми наложат издръжка.въпроса ми е,дали има някакви шансове да се осъди за кражбата и за лъжливите показания/говоря за всички-екс,брат и,адвоката/.много хора могат да свидетелстват,че са излъгали.даже има и снимки от съвместни пътувания из страната,последните от който са от май 2010 год.относно колата,при предишното си идване я беше оставила на брат си да я продава,и само причината ,че е нужен и моя подпис,не успя.сега е взела друго решение,което пак е идея адвоката.всъщност даже искам повече адвоката да насоля.ако трябва в друг град.имам ли някакви шансове или важи поговорката за гарвана дето не вади окото на другия.
- raymon
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|