начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

търсене на неплатена издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търсене на неплатена издръжка

Мнениеот svetlana54 » 14 Дек 2011, 19:49

Разведена съм от м.11.2007. До момента не съм получила нито лев издръжка. На 05.11.2011 подадох от името на сина ми, който е на 17г жалба до съдия-изпълнител и бившия ми мъж беше осъден да заплати сумата за 4 г по 80.-лв плус лихви и от м.11.2011 да плаща по 80лв. Той се крие от призовкаря и до момента не му е връчена призовка. Пуснахме молба да връчат призовката в службата му и да му направят запор на заплатата. Но вчера разбрах, че е уволнен и пак се крие. Какво да правя? Искам да получа парите от държавата, как да действам?
Работя на 4 часа за 300.-лв и нямам пари за адвокат.
svetlana54
Младши потребител

Re: търсене на неплатена издръжка

Мнениеот s_peneva » 30 Яну 2012, 21:55

Вариянти винаги има.Вашият СИ особенно, око е Частен СИ т.е. е по-финансово заинтересован,знае какво да направи независимо, че длъжника се крие.Призовава го чрез Държавен вестник, след което процедурата продълчава по чл.50 ГПК.Ако бащата има ,даже едно жилище то ще бъде продадено и ще Ви бъде удовлетворено вземането,тъй като несеквертируемостта не важи за задължения за издръжка,или може да бъде възложено на взискателя т.е. на Вас ,но ще трябва да му платите разликата.Ако няма недвижима собственост на негово име,се надявайте да няма и движима такава,кола примерно,само тогава от съответната Община, ще започнат да Ви изплащат издръжката.Но за всяка Община е различно,някъде изплащат не повече от 60 лв. на дете,независимо каква сума е записана в решението,някъде изплащат за 3 месеца назад,някъде за 1 месец.Попитайте в Общината в която е постоянният Ви адрес.Успех!
s_peneva
Младши потребител

Назад към Семейни казуси