начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

как да се разведа????

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да се разведа????

Мнениеот dezina » 08 Дек 2011, 14:20

Добър ден.Имам някои въпроси и ме касаее тяхното по бързо разрешаване.С съпруга ми не живееме заедно от 2 г 5 мес.Тои не е в бг,от месеци не се грижи за децата си,пари не изпраща,а понеже не сме разведени официално не получавам издръжкаа нито мога да се възползвам от помощи като самотна майка и така се налага да оцелявам с 240 лв майчинство сама с две деца.Искам да знам каква е процедурата за развод,понеже в момента не е в страната аз какво мога да направя,развод по взаимно съгласиее не иска,не иска да се прибере какви са вариантите аз да получа развод?
dezina
Нов потребител

Re: как да се разведа????

Мнениеот nk7702n » 08 Дек 2011, 14:33

Щом не иска развод по взаимно съгласие, отивате при колега адвокат и той Ви завежда дело за развод поради разтройство. Това, че съпругът е в чужбина, не е проблем.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dezina » 08 Дек 2011, 14:38

аз нямам финансово възможност да заведа дело за равод
dezina
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Дек 2011, 14:41

Няма начин, без дело няма как нито да се разведете, нито да решите въпроса с издръжката на децата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dezina » 08 Дек 2011, 14:45

благодаря ви за информацията
dezina
Нов потребител

Мнениеот rexsis » 17 Май 2012, 13:15

Здравейте! Аз също като други от вас имам семейни проблеми. Проблемът е следния: С моята приятелка живеем на семейни начела от близо 6 год. След като се запознахме аз вземах апартамент като теглих ипотечен заем от банка, но нали знаете парите никога не стигат, и аз реших да отида в чужбина да искарам малко пари за да си покрием заема и да можем да се оженим и естествено да си имаме деца. Но, когато се завърнах от чужбина, отношенията на моята приятелка спрямо мен бяха оптегнати- постоянно се карахме, докато един ден тя ми каза,че иска да се разделим. Въпросът ми е. Трябра ли да делим имущество, като апартамент който изплащам и е на мое име и лек автомобил също на мое име и съм го купувал с мой средства. ПРиятелката ми само покрива разходите за храна, тока водата аз ги плащам
rexsis
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2012, 13:24

Не сте в брак, не е страна по сделката- не е налице съсобственост. Ако има някакви претенции то те ще са от облигационен характер.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rexsis » 17 Май 2012, 15:00

[quote="poli_g"]Не сте в брак, не е страна по сделката- не е налице съсобственост. Ако има някакви претенции то те ще са от облигационен характер.[/quote
Благодаря!
rexsis
Нов потребител

Назад към Семейни казуси