Здравейте,драги потребители,обръщам се към вас за помощ!Въпроса ми е следния:
Омъжена съм за кипърски гражданин,като по време на брака имаме родено дете,което е малолетно,родено в Кипър.Детето има кипърски паспорт,но е с двойно гражданство.От няколко месеца съм жертва на домашно насилие-и физическо и психическо,постъпвах няколко пъти в болница,но жалба в полицията така и не пуснах,поради страх и липса на приятели и роднини,при които да отседна в Кипър.
Интересува ме има ли някакъв начин да напусна Кипър с детето си,без да представям неговото съгласие?Тази декларация за съгласие може ли да се замести с иск или молба от съда?
Другото ми притеснение е,че не бих искала при евентуално прибиране в България детето ми да бъде депортирано обратно в Кипър по молба на бащата.
Възможно ли е да загубя родителските си права,ако бащата ме обвини в отвличане,на база на факта,че съм се прибрала с детето в България,без негово разрешение?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напускане на държава с малолетно дете без съгласие на бащата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Напускане на държава с малолетно дете без съгласие на ба
Ами трябва да видиш, кипърското законодателство ( гръцко или турско) и там да търсиш правата си, потърси помощ и в посолството на България. Спрямо Българския закон, не може да изнасяш дете без съгласието и на двамата родителя, но как е според кипърския ( гр или тур), едва ли някой в този форум може да ти помогне. Ако детето беше само с българско гражданство, ок, но кипърското ти усложнява нещата и трябва да се съобразяваш с това. За съжаление нещата изглеждат зле и по добре намери начин да се разбереш със бащата.
- dobristoilov
- Младши потребител
Re: Напускане на държава с малолетно дете без съгласие на ба
Пусни си лични съобщения.
- dudi27
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|