- Дата и час: 01 Дек 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СР за издръжка, а сега накъде
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
СР за издръжка, а сега накъде
Здравейте, наложи ми се да се сблъскам със съвсем непонятна за мен тема. Имам СР за получаване на издръжка, на което изтекоха срокове за обжалване и за доброволно плащане. Адвоката сега желае да подадем жалба до Прокуратура и молба до Общината за получаване не издръжка от там. Аз доколкото съм запозната мисля, че първо трябва да се отиде при СИ. Моля ви за помощ, кажете ми как да постъпя и как да действам за напред? Не ми е ясно и дали Общината ще изплати сумите за стар период и дали ще ми плати пълния размер, на който е осъден - 100 лв., т.к. в СР бащата на детето е осъден да заплати издръжка и за 1 година назад. Моля Ви разяснете ми. Тази жалба до Прокуратурата би ли ми помогнала да си получа от него парите, защото това, че например той ще бъде осъден на пробация мен изобщо не ме касае и не е в моя полза. Аз просто желая да си получа парите, защото детенцето ми има нужда от тях. Моля ви помогнете ми! Благодаря!
- lina_24
- Нов потребител
Re: СР за издръжка, а сега накъде
viewtopic.php?t=44108
прочетете тук, мисля че ще Ви свърши работа. Успех !
прочетете тук, мисля че ще Ви свърши работа. Успех !
- leti11
- Младши потребител
lina_24 написа:Здравейте, наложи ми се да се сблъскам със съвсем непонятна за мен тема. Имам СР за получаване на издръжка, на което изтекоха срокове за обжалване и за доброволно плащане. Адвоката сега желае да подадем жалба до Прокуратура и молба до Общината за получаване не издръжка от там. Аз доколкото съм запозната мисля, че първо трябва да се отиде при СИ. Моля ви за помощ, кажете ми как да постъпя и как да действам за напред? Не ми е ясно и дали Общината ще изплати сумите за стар период и дали ще ми плати пълния размер, на който е осъден - 100 лв., т.к. в СР бащата на детето е осъден да заплати издръжка и за 1 година назад. Моля Ви разяснете ми. Тази жалба до Прокуратурата би ли ми помогнала да си получа от него парите, защото това, че например той ще бъде осъден на пробация мен изобщо не ме касае и не е в моя полза. Аз просто желая да си получа парите, защото детенцето ми има нужда от тях. Моля ви помогнете ми! Благодаря!
Моля да ме извините, но смятам, че това е работа на колегата- да ви даде отговор и на тези въпроси.
Принципът- за прокуратурата е без значение дали има или не образувано изпълнително производство. Има влязло в сила съдебно решение, налице е неизпълнение( въпрос за доказване) , предвиден състав в НК, респективно наказание( пробация, да).
Има и привилегирована норма- ако плати до края на съдебното следствие- ок. за него. В противен случай ще се подписва за определен срок.
При повторна жалба- губи възможността да се ползва от привилегията.
За общината- няма да ви платят нищо, докато не образувате ИД- значи, най-малкото ви е нужен ИЛ.
Общината ще изплаща издръжка в размер до 80лв( без значение, е ви е присъдена примерно в пъти над нея) от месеца следващ образуване на делото. Суми, присъдени преди тази дата, няма да изплатят.
Но! за да се стигне до плащане от общината доста дълъг път ще трябва да извървите, в края на който да се установи, че бащата е гол охлюв ( не притежава нищо в собственост и не работи).
В противен случай няма да получите и лев.
- Гост.
- Старши потребител
Поли издражката която се изплаща от общината не е ли 60лв вече?
- dimazy
- Нов потребител
в момента издръжката изплащана от общините е 1/4 от МРЗ, а в някои общини с по вече приходи е равна на дължимата издръжка
- boiko_62
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|