начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Праша за Бащенство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Праша за Бащенство

Мнениеот borisl » 27 Юни 2011, 19:25

Аз сам родидетел,и нещатга седят така,с маиката живяхме заедно,докато тя не реши че ще е с др.
сега дядото и бабата гледат сем.а тя обикаля с др-я господин
та вапроса ми е такъв.как мога или по точно при какви успловя мога да получа наследство над детето.
нямаме брак.аз съм военен тя не работи,баща и издаржа нея и маика и.живеят под наем.няма усигуровки...
та Ако някои може да ми каже какви са условията тя да загуби попечителсво!
благодаря предварително!
borisl
Нов потребител

Re: Праша за Бащенство

Мнениеот Pause » 28 Юни 2011, 11:39

Като сте родител изпълнете род.си права и задължения спрямо детето.Посещение при адвокат дело за родителски права и издръжка. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот kalinilkov » 28 Юни 2011, 15:16

Имам син на 2год. 1мес.До преди да се разделим с майка му живяхме на семейни начала.Сега когато сме разделени майката на сина ми ми казва че ще виждам сина си само ако и давам пари.В интерес на истината аз давах пари но в момента в който и казах че имам приятелка тя спря да ми дава да виждам сина си и на мен ми се наложи да спра да и давам пари.Какво да направя и как да постъпя в случая ми кажете
kalinilkov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 28 Юни 2011, 16:20

kalinilkov написа:Имам син на 2год. 1мес.До преди да се разделим с майка му живяхме на семейни начала.Сега когато сме разделени майката на сина ми ми казва че ще виждам сина си само ако и давам пари.В интерес на истината аз давах пари но в момента в който и казах че имам приятелка тя спря да ми дава да виждам сина си и на мен ми се наложи да спра да и давам пари.Какво да направя и как да постъпя в случая ми кажете

По дрехите посрещат...
Спор относно родителските права
Чл. 127. (1) Когато родителите не живеят заедно, те могат да постигнат съгласие относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с него и издръжката му. Те могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да утвърди споразумението им. Споразумението има сила на изпълнително основание по чл. 404, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
(2) Ако родителите не постигнат споразумение по ал. 1, спорът се решава от районния съд по настоящия адрес на детето, който се произнася относно местоживеенето на детето, упражняването на родителските права, личните отношения с детето и издръжката му съгласно чл. 59, 142, 143 и 144. Решението може да се обжалва по общия ред.
(3) По искане на родителя съдът определя привременни мерки в интерес на детето, след като поиска становище от дирекция “Социално подпомагане”. Определението не подлежи на обжалване, но може да се изменя от същия съд.
(4) Съдът може да приложи защитните мерки по чл. 59, ал. 8.

Ако не постигнете съгласие,дело трябва да водите.Как се съгласявате да давате пари които нито са ликвидни ,нито изискуеми дурма пък да се докаже в исков процес ,че сте дали при тези факти бел.моя :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси