Здравейте,
Въпросът ми касае намаляването на присъдена преди 8 месеца издръжка на дете.
Детето е присъдено на майката и съответно по взаимно съгласие е определена издръжка от 250 лв. Откакто тази издръжка е в сила почти нито лев от парите не са в полза на детето. Не се плащат таксите в детската градина, извънредните дейности като танци и гимнастика. Дрехи нови почти няма с едно две изключения. Всички нови неща са благодарение на бабите и това, че виждат липсата им. За детето няма положена особено голяма грижа, обикновено е при баба си, а майката е навън с приятели. Когато детето е навън с майка си то се води по късните часове, а и през деня в запушени помещения (кръчми).
Майката работи и има доходи. Дали мога да заведа дело за намаляване на издръжката с по-ниска такава, което в никакъв случай не значи, че грижата и плащанията за детето ще намалеят. Искам да бъде сигурен, че детето е с платени такси и най-малкото задоволено. Имам притенения, че в момента това не е така и какви доказателства трябва да приложа, за да има смисъл.
Бих искал да взема и попечителството над детето, но предполагам, че това ще е трудна борба с оглед че в момент на мъка от разтрогването на брака съм се подписал един път, че съм съгласен да дам попечителството.
Много моля за помощ и отговор на въпроса ми. Ако това има някакво значение - все още не съм получил официалния документ за развода.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Намаляване на издръжка на недобросъвестен родител-настойник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Намаляване на издръжка на недобросъвестен родител-настой
neizvest написа:Ако това има някакво значение - все още не съм получил официалния документ за развода.
Абсолютно никакво- решението не подлежи на обжалване.
Посетете адвокат, който ще ви укаже какви доказателства да събирате- не е съвсем невъзможно да ви се присъдят правата, алтернативно да се намали постановената издръжка. Въпрос на доказване, но като за начало съберете доказателства на коя дата сте превеждал сумите, на коя е плащана таксата за ЦДГ, респективно за останалите занимания. И най-вече трябват ви подходящи свидетели ( ако може да приобщите към каузата и двете баби, няма да е лошо, макар да ми се струва почти невъзможно- до сега само веднъж по мое дело майката свидетелства против дъщеря си) за нездраволсловното възпитаване на детето( посещенията в обществено заведение не е факт, който противоречи на общото разбиране за добро възпитаване или липса на родителски качества, но ако е в по-късните часове на деня, при това системно има основание за размисъл).
- Гост.
- Старши потребител
Re: Намаляване на издръжка на недобросъвестен родител-настой
Много ви благодаря за отговора,
Има документи, разписани от майката за получените суми. Даването на издръжката е започнала дори преди влизането в сила на съдебното решение за развод. Заради отговорността ми към детето още след като се разделихме тоест 3-4 месеца преди развода издръжка е изплащана, съответно с документ.
Посещенията в обществено заведение споменах, защото е в късните часове и защото не е здравословна среда опушен салон с изключително силна музика.
Обикновено независимо от това, че сме разведени хората или местата, на които се дължат пари във връзка с детето търсят мен и ме молят да си оправим сметките. Майката твърди пред тях, че аз не й изплащам издръжка, което противоречи на истината. Единственото ми желание е парите да отиват за детето, но след като това не е факт, бих искал да намаля издръжката на 60-100 лв. Това ще бъде пресметнато с оглед месечните нужди на детето ни.
Има документи, разписани от майката за получените суми. Даването на издръжката е започнала дори преди влизането в сила на съдебното решение за развод. Заради отговорността ми към детето още след като се разделихме тоест 3-4 месеца преди развода издръжка е изплащана, съответно с документ.
Посещенията в обществено заведение споменах, защото е в късните часове и защото не е здравословна среда опушен салон с изключително силна музика.
Обикновено независимо от това, че сме разведени хората или местата, на които се дължат пари във връзка с детето търсят мен и ме молят да си оправим сметките. Майката твърди пред тях, че аз не й изплащам издръжка, което противоречи на истината. Единственото ми желание е парите да отиват за детето, но след като това не е факт, бих искал да намаля издръжката на 60-100 лв. Това ще бъде пресметнато с оглед месечните нужди на детето ни.
- neizvest
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|