- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откриването на наследството
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Откриването на наследството
Здравейте! Обръщам се за съвет. Разведена съм и при мен живее синът ми който е на 13г. Преди месец баба му,т.е. майката на бившият ми съпруг почина и единствен наследник е синът и,но приживе тя винаги повтаряше ,че преди да почине ще препише имотите които притежава на внука си, т.е. моят син а не на сина си. Сега жената я няма вече и аз не знам какво е направила, дали е направила някакво завещание на внука си .Как да открия всичко това? помогнете ми. С уважение към всички Вас!
- magdaj
- Нов потребител
Re: Откриването на наследството
Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на починалия - чл. 1 от Закона за наследството (ЗН). Общите разпоредби на закона са отразени в глава първа, чл. 1-4.
Наследява се или по закон или чрез завещание.
Препоръчвам ти да прочетеш цялата статия ето тук, може да ти е от полза.
Наследява се или по закон или чрез завещание.
Препоръчвам ти да прочетеш цялата статия ето тук, може да ти е от полза.
- ivansemkov88
- Нов потребител
Re: Откриването на наследството
Според мен може да направите справка в службата по вписвания,за нотариално завещение ,и да проверите при нотариусите в района дали няма за пазене саморъчно завещание тъй като сте зайнтересуван.Относно права върху НИ.
Вече ако е предадено на трето лице,няма как да се разбере отнапред,освен ако се докаже противното.
Чл24,27ЗН и Чл112 ЗС
Вече ако е предадено на трето лице,няма как да се разбере отнапред,освен ако се докаже противното.
Чл24,27ЗН и Чл112 ЗС
-
Pause - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|