Здравейте!
Имам следниъа, доста голям проблем и предварително благодаря за суветите. Имаме двойно гражданство, цялото семейство, живяхме в Канада, но решихме да се върнем в България. Имам хубава работа тук..и после забременях и решихме да отидем в Канада да родя (това ми е второ дете, раждано там), заминахме, роди и след това изведнъж мъжът ми каза, че не иска да се връщаме в България, скри паспорта на голямата ни дъшеря (7 г) и отказа да извадим паспорт на бебето. Междувременно отишъл и ги сложил в "секюрити лист", тоест никак да не ога да им извадя паспорти сама. Какво мога да направя? Майчинството ми тече, но тъй като работя на няколко места (в сферата на медиите), искам да се върна, за да не загубя допълнителните си доходи. Не искам да живея в Канада, искам си децата в България, със или без съпруга ми, Какво да направя?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да си взема децата от съпруга ми в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: как да си взема децата от съпруга ми в чужбина
Консултирайте се с адвокат в Канада.
- fighter
- Потребител
какъв е този секюрити лист? не би ли трябвало ако той не иска да се върне да се разведете и ти да се бориш за попечителство?
-
dotsin - Нов потребител
Моля да ме извините за коментара който ще оставя, но приветствувам това което е направил съпругат ви. Ако имате търпението и да изчетете всичко изписано на сайта ми: http://www.hristopetrov.com може би ще си обясните защо съпругат ви е сложил запор за издаване на паспорти за децата ви.
Аз жевея в САЩ и на сайта на Държавния Депатамент на САЩ е написано, че ако някой има съмнение, че децата му могат да бъдат изведени от САЩ с цел да не бъдат върнати обратно от другия родител е препоръчително да се направи запор върху задграничните им паспорти.
Ето го линка:
http://travel.state.gov/abduction/preve ... e_554.html
Съпругът ви трябва да е луд и психично болен, за да пусне децата ви в България.
Вижте форума в Lex.bg - "Защо подадох молба за освобождаване от Българско Гражданство" на следния линк:
viewtopic.php?f=6&t=46372&p=452739#p452739
Моля да бъда простен за коментара, но от препатил не очаквайте друго...
Аз жевея в САЩ и на сайта на Държавния Депатамент на САЩ е написано, че ако някой има съмнение, че децата му могат да бъдат изведени от САЩ с цел да не бъдат върнати обратно от другия родител е препоръчително да се направи запор върху задграничните им паспорти.
Ето го линка:
http://travel.state.gov/abduction/preve ... e_554.html
Съпругът ви трябва да е луд и психично болен, за да пусне децата ви в България.
Вижте форума в Lex.bg - "Защо подадох молба за освобождаване от Българско Гражданство" на следния линк:
viewtopic.php?f=6&t=46372&p=452739#p452739
Моля да бъда простен за коментара, но от препатил не очаквайте друго...
- hlpetrov
- Младши потребител
Мила, не искам да те отчайвам, но нямаш големи шансове да си върнеш децата в България. Казвам го от опит. Имаш само едни много минимални шансове, но не са за казване тук. Разбирам, колко ти е тежко, но в момента си меко казано прикована за Канада и за мъжът ти. Единствения ти шанс да не те тормози този (криенето на паспорт е тормоз и престъпление), е да се разделиш от него и тогава можеш да си вземеш децата само при теб, но в Канада.
Голяма грешка си направила, че си отишла там да раждаш, щом тази страна не ти е по сърце....
Ако искаш повече инфо, пиши на лични и ще се радвам да помогна със съвет.
Успех.
Голяма грешка си направила, че си отишла там да раждаш, щом тази страна не ти е по сърце....
Ако искаш повече инфо, пиши на лични и ще се радвам да помогна със съвет.
Успех.
- kralsk
- Младши потребител
Всъщност, чакай малко - от колко време си там? С какъв статут сте? Къде сте настанени? Ако си отишла само, за да родиш и мъжът ти ви принуждава да живеете там с криене на паспорти (което си е чист абюз), тогава имаш всичките права да се обадиш в полицията за съдействие, да си вземеш децата и да се върнеш с тях обратно, а той като иска да си седи в канада.
Но трябва да обясниш (на лични), за да се знае много добре как стоят нещата, щото нали си чувала за Хагската конвенция.
Иначе не съм адвокат, но претендирам, че по този въпрос знам повече от доста адвокати в Бг.
Но трябва да обясниш (на лични), за да се знае много добре как стоят нещата, щото нали си чувала за Хагската конвенция.
Иначе не съм адвокат, но претендирам, че по този въпрос знам повече от доста адвокати в Бг.
- kralsk
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|