начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот k_bul » 23 Мар 2011, 11:57

Здравейте!

Казусът е следния:

Необходима е декларация за съгласие от 3-ма наследници за ползване на гробно място от 3-то лице.
От погребалната агенция изискват 3-мата наследници да подадат Декларация за съгласие. Проблемът е, че един от 3-мата е в чужбина и не може да дойде да я подпише.
Какво може да се направи, за да се разреши по най-бързия начин казуса?

Ще се уважи ли пратена по факс такава? Възможно ли е да се подаде по-късно от 3-тия или по друг начин?

Благодаря за съдействието!

ПС: Извинявам се, ако не съм видял друга подобна тема. И в приложените закони, наредби и т.н не успях да намеря отговор.
k_bul
Нов потребител

Re: Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот Гост. » 23 Мар 2011, 19:36

Без претенции да съм наясно :idea: с материята ( въпреки, че последните години по принуда и това съм чела)- все пак ако гробът е откупен за вечни времена( що за идиотски термин не знам)- то ползването може да се осъществява от лицето, заплатило за това "право" и неговите наследници ( така пише).
Във вашия случай декларацията ще обективира отказ от права, което налага да намерите в страната, в която сте, българско дипломатическо или консулско представителство, където да заверите тази декларация и да я изпратите( няма да стане по факс) до роднините тук.

п.п. Пак предупреждавам да четете съветът ми с известна доза съмнение.
Гост.
Старши потребител

Re: Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот k_bul » 24 Мар 2011, 18:13

Благодаря за отговора!

За щастие намерихме човек, който имаше генерално пълномощно на отсъстващия. Не ми се мисли какво щяхме да правим, ако я нямаше тази опция. Особено, ако не признаят декларация по факс.
k_bul
Нов потребител

Назад към Семейни казуси