начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж

Мнениеот danilida1 » 18 Фев 2011, 14:56

Здравейте ,искам да се обърна за помощ към Вас.От 3 години съм разделена със бившият си съпруг и не живеем под един покрив.И двамата живеем в Кипър и от 3 год.не се бяхме прибирали в България и поради тази причина нямаме ефективен развод.1г. след нашата раздяла аз срещнах мъжът,който е до мен сега вече 2г. и баща на бъдещото ни дете.В мига който забременях бях най-щатливата жена на света(имам 2 спонтанни аборта),а в същото това време и се ужасих,защото още нямам развод,а по закон детето ни трябва да се запише на името на бившият ми....Реших да се прибера в нашата родина да задвижа нещата.Подадох молба за развод,но по невзаимно съгласие,защото бившият ми съпруг не желае до ми съдейсва по никакъв начин.....нямам думи за него.....Делото вече е в ход слава богу,но нещата много ще се проточват,аз съм вече в 8 месец и по всяка вероятност нашето скъпо детенце ще се роди преди развода....За това молбата ми е към всички Вас,ако знаете клауза или ситуация, при която да можем да запешем детенцето ни с наште имена,ИМЕНАТА НА ИСТИНСКИТЕ му родители,а не да водим след това безмислени дела за ДНК тестове и бащинсво......Благодаря Ви предварително. tan.gif
danilida1
Нов потребител

Re: Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж

Мнениеот Гост. » 18 Фев 2011, 18:29

Таня, малко си закъсняла- 8 лунарен месец и едва сега ИМ за развод по исков път.... късно е / а малко по-рано и в нужните ръце можеше да са къде по- различни нещата/.
Сега.... ще си водите делата за оспорване на бащинство.
Късно е за каквато и да е реакция.

Честито за радостта и успех.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 21 Фев 2011, 11:08

Докато дойде делото, детенцето, да е живот и здраве ще се роди. Съдът ще е длъжен да присъди и издръжка, така че той бившия сам ще тръгне да доказва ,че не е баща. Но няма начин да не го запишат на неговите имена.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 23 Фев 2011, 17:49

До 3 години от раждането истинския баща може да подаде иск за установяване на бащинството- имаше май-нещо такова? Да не се окаже само че трето лице е бащата :lol:
p_dyan
Потребител

Мнениеот kalinkaivanova2 » 09 Мар 2011, 13:27

Ако нямате развод в деня на раждането на детето то ще носи името на вашия бивш съпруг.След това трябва Вие или той да заведето дело, в което ще има ДНК-тестовете и останлите простотий и нерви.Попаднах в същата ситуация.Делото за смяна името на детето продължава 6-7 месеца и струва около1000-1300 лева.Преди делото за името трябва да мине естествено бракоразводното дело.
kalinkaivanova2
Нов потребител

Мнениеот cuckoo » 15 Мар 2011, 19:18

Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.

kalinkaivanova2, аз разбирам ал.1, че дори при раждането да е вече разведена, ако са минали по-малко от 300 дни от прекратяването (което сигурно е от датата на решението) - пак детето ще е записано с името на бившия.

danilida1, дано вече си родила успешно, това е най-важното. Другото ще се нареди, не сте първите, нито последните, които водят такива дела.
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот vokial » 18 Мар 2011, 11:30

Да така е, до 300 дни (приблизително 10 месеца, колкото трае най-дългата възможна човешка бременност) след развода или по време на брака родените деца се смятат за деца на законния съпруг на майката. Презумпцията за бащата, както се нарича това, обаче е оборима. Т. е. нужно е да се обори бащинството на законния съпруг и детето да се припознае от истинския му баща.

Аз обаче съм студент и мога да греша някъде.
vokial
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2011, 12:35

:roll: Към студента: ако имаше СР, влязло в сила, за прекратяване на брака и сключи нов брак?...
Без значение какво е станало- сега всеки от тях тримата( майка, бащата, който брака сочи за такъв и детето са активно легитимирани да водят този иск), ерго- проблемът ще се реши, но с повече разходи и време.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 18 Мар 2011, 13:04

Не се намесих умишлено, докато темата беше актуална, но имах клиентка, която омъжена за един, роди дете от друг. Роди го в САЩ, където живееха. Не знам как е в близките до нас страни, но там за баща на детето са вписали биологичния баща, когото са посочили - майката, съответно той също се е съгласил. Когато ги развеждахме със съпруга й - американец, представихме акта за раждане, тъй като произхода на детето не е от съпруга и това е удостоверено с официален документ, родителските права над детето въобще не бяха предмет в брачното дело.

Имам едни други пък - детето записано на съпруга и вече доста голямо, развели са се след години, той заминал за чужбина за около две години, тя го осъдила и за период назад и са се събрали едни суми - хиляди лева, и когато се връща, държавата чрез общината ги била изплатила, и сега държавата си ги иска - слагат му една забрана и така. Тъпо - не може и да оспорва произхода, все пак е имало бракоразводно дело, такова за издръжка, явно са получавани съобщения някакви, от някого. И така за чуждото дете ...

Но разбира се Поли е права, успее ли да се разведе и омъжи отново преди да се роди детето, естествено, че ще го запишат на съпруга, а не на бившия. Само лошото е, че от един неуспешен брак се хвърляш в друг, не твърдя неуспешен, но ...
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот vokial » 18 Мар 2011, 21:18

Към студента: ако имаше СР, влязло в сила, за прекратяване на брака и сключи нов брак?...

Тогава нещата ще се получат както си казва чл. 61, ал. 2, но изглежда в посочения казус няма да им стигне времето за това. Пък и то вече е изтекло...
vokial
Младши потребител

Назад към Семейни казуси