начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

относно попечителство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно попечителство

Мнениеот nadq20 » 23 Яну 2011, 23:54

Здравейте.Искам да попитам следното нещо и ще съм много благодарна,ако ми отговорите възможно най-бързо.
Ситуацията е следната-майката на племенника ми решава да напусне мъжа си и да остави детето при него.Не се е обаждала да попита за него.Те живеят в Испания,детето е родено там и брака им е сключен там,но са български граждани и тримата.Та въпроса ми е може ли бащата да получи попечителство върху детето и какви постъпки трябва да направи,за да го получи?Трябва ли да пусне жалба и да уведоми институциите,че майката ги е изоставила?Благодаря предварително!
nadq20
Младши потребител

Re: относно попечителство

Мнениеот Pause » 24 Яну 2011, 19:35

По-скоро ,ако е виновно поведението на единият родител може да представлява лишаване от родителски права.Но за попечителство в случая е неточно.Понеже родителската "власт" принадлежи на двамата родители.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 24 Яну 2011, 22:02

Добре,изразила съм се неправилно,но не разбрах какво трябва да направи той,за да не му вземе детето след време. :!:
nadq20
Младши потребител

Мнениеот Pause » 25 Яну 2011, 10:18

Такова нещо няма.Сетих се нещо весело мъж и жена се събират ,и се мъчат да направят нещо.Що е то? :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 25 Яну 2011, 17:25

много компетентно няма що! :?
nadq20
Младши потребител

Мнениеот Pause » 25 Яну 2011, 19:10

По казуса ,зависи какво искат да направят съпрузите в случая ви притеснява повече родителските права затова ,теоретично относно лишаването от родителски права е една крайна мярка в интерес на детето при доказана нужда ,и наличието на две предпоставки ,а те са визирани в Чл132 ал2 т2СК.Неполагане на грижи от съпругата му недаване издръжка на децата си ,трайно и без основателна причина.За което е необходимо бракоразводно дело.

Консултирайте се с адвокат.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 25 Яну 2011, 20:32

Благодаря
nadq20
Младши потребител

Назад към Семейни казуси