Здравейте!
Имам нужда от компетентно мнение и съвет!
Става въпрос за развод, при който едната страна (аз) не го искам.
Интересуваме как седи въпросът с попечителството върху детето(5г.) и с жилището, което е придобито преди брака на името на съпругът...!?
Притеснява ме факта, че последната една година съм водена на 4 часов работен ден. Това ще повляе ли върху решението на съда?
И преди разводът, съпругът ми има ли право да ни изгони от жилището и ако го напусна (жилището), ще бъде ли в мой минус при процеса?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод - дете и право на ползване на жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод - дете и право на ползване на жилище
r_krumova написа:Здравейте!
Имам нужда от компетентно мнение и съвет!
Става въпрос за развод, при който едната страна (аз) не го искам.
Интересуваме как седи въпросът с попечителството върху детето(5г.) и с жилището, което е придобито преди брака на името на съпругът...!?
Притеснява ме факта, че последната една година съм водена на 4 часов работен ден. Това ще повляе ли върху решението на съда?
И преди разводът, съпругът ми има ли право да ни изгони от жилището и ако го напусна (жилището), ще бъде ли в мой минус при процеса?
Благодаря предварително!
Дали искате или не, стигне ли се до подаване на ИМ в деловодството на съда от страна на съпруга Ви, делото ще бъде разгледано и бракът Ви ще бъде прекратен със самото решение.
Не Ви съветвам да напускате семейното жилище.
Останалите подробности ще научите от адвоката си.
-
Melly - Старши потребител
Мели е права-не напускайте жилището.
На поставените въпроси може да се отговори принципно, тъй като има редица обстоятелства обуславящи изхода на делото.
Та... най-вероятно детето ще остане при вас. Във връзка с предоставените за упр. родителски права ще ви се предостави за ползване семейното жилище, ще дължите наем за което, обаче.
А относно нежеланието ви за развод...потърсете адвокат, тъй като в повечето случаи се налагат бързи мерки във връзка с противостоящото желание на другия съпруг, което е обективирал в иск.
това с четирите часа-преодолимо е.
На поставените въпроси може да се отговори принципно, тъй като има редица обстоятелства обуславящи изхода на делото.
Та... най-вероятно детето ще остане при вас. Във връзка с предоставените за упр. родителски права ще ви се предостави за ползване семейното жилище, ще дължите наем за което, обаче.
А относно нежеланието ви за развод...потърсете адвокат, тъй като в повечето случаи се налагат бързи мерки във връзка с противостоящото желание на другия съпруг, което е обективирал в иск.
това с четирите часа-преодолимо е.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Много благодаря за бързите отговори!!!
И аз така смятах за жилището, но как ще издържим на напрежението и нападките, постоянните викове, караници..., всичко това се отразява много зле на детенцето...
И аз така смятах за жилището, но как ще издържим на напрежението и нападките, постоянните викове, караници..., всичко това се отразява много зле на детенцето...
- r_krumova
- Нов потребител
r_krumova написа:.....но как ще издържим на напрежението и нападките, постоянните викове, караници..., всичко това се отразява много зле на детенцето...
Спешна среща с адвокат. Той си знае работата.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
r_krumova написа:Много благодаря за бързите отговори!!!
не се налага да "издържате".
стъпките - адвокат, молба по ЗЗДН и заповед за защита.
обаче, това с "нежеланието" ви за развод, трябва да остане някъде в семейните хроники. активността ви е важна предпоставка за решаване на настоящи, и вярвайте ми бъдещи, проблеми. дължите го на детето си най-малко.
желая ви успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Хиляди благодарности!!!
Успех и на Вас във Вашите начинания!!!
Успех и на Вас във Вашите начинания!!!
- r_krumova
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|