начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Извънбрачно дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Извънбрачно дете

Мнениеот daliq » 01 Яну 2011, 23:31

Здравейте ,
имам следното питане към юристите във форума или хора вече преминали през това. Бременна съм в четъртият месец , с таткото нямаме брак и няма да сключим до раждането на детето , решили сме да направим това след като навърши годинка и на сватбата да сме цялото семейство живот и здраве. Детето ще е записано с имената на бащата естествено. Детето явно ще се води извънбрачно , това е логично , но при сключване на граждански брак какво ще се изисква от нас и какви последствия би могло да има това върху детето? Аз преди брака самотна майка ли се водя? И изобщо за всякакви проблем който се сетите че мога да имам ще съм благодарна , ако ме предупредите
daliq
Младши потребител

Re: Извънбрачно дете

Мнениеот boiko_62 » 02 Яну 2011, 10:23

във вашия случай детето щом ще вземе имената на бащата то ще е родено по време на съжителстване на вас двамата и вие няма да сте самотна майка, тъй като то ще има баща
съветвам ви да отидете при адвокат и да изготвите брачен договор
boiko_62
Потребител

Мнениеот daliq » 02 Яну 2011, 22:35

Ако изготвим този договор , това означава ли че при сватба година след раждането на детето , избягвам процедурата по осиновяване , тъй като не юридическо лице ми каза , че без значение дали бащата е признал детето или не при евентуален брак тече процедура по осиновяване.
daliq
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 02 Яну 2011, 23:56

госпожо, след като бащата е припознал детето, нямате основания за притеснения.

и не, няма да има процедура по осиновяване. а "неюридическото лице" греши :wink: . понеже е лишено от логика да се осиновява собственото дете, нали така?!?

не виждам в каква връзка дете-родител-произход колегата е посочил брачния договор като институт.

жените си се спокойно и весело, детето си е с установен произход и от двамата родители и готово. това е!

и стига сте ги наричали тези деца "извънбрачни", понеже "брачните" прогресивно намаляват, всъщност. :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот daliq » 04 Яну 2011, 19:42

И аз така предполагах , но само с предположения не става , за това попитах.
Благодаря много за консултацията !
daliq
Младши потребител

Назад към Семейни казуси