начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разказ...различен въпрос за издръжка и служ.бележка за ясла

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разказ...различен въпрос за издръжка и служ.бележка за ясла

Мнениеот savilona » 06 Дек 2010, 00:57

На една от предните страници бях разказала историята си...Ще я удължа малко... „таткото”,който „мислеше” в имейл как да си прибере детето,въобще не се появи,нито обади вече 7 месеца....Имаше няколко жалки смс-а да намеря начин да вижда детето си,при които винаги му отговарях,че ВИЖДАНЕ не е същото като ОТГЛЕЖДАНЕ.Винаги бях за това,да идва редовно да вижда и гледа детето си.Но при всеки мой иск за пари,дори и дребна сума/защото наистина нямам и трудно живея../ таткото изчезваше и млъкваше,спираше да иска да ВИЖДА каквото и да е дете,и то за доста време...Явно си въобразяваше,че ще минава да го вижда,да му се усмихва и да му купува шоколадчета.И с това ще изчерпи ролята си на баща...За рождения ден на малката не се обади...не прати подарък...не дойде...Затова пък преди почти месец негова позната ми донесе от негово име куп дрехи...стари,използвани,незапазени,и по-лошо-за поне 5-6 годишно момче,но не и за момиченце на 2 год и 3 мес.Щях да ги приема,ако бяха поне близко до възрастта на дъщеря ми.Но още на другия ден му върнах дрехите.
При опит за контакт/естествено смс/ винаги „пътувал” и „батерията на телефона му падала”...Щом прибавя думата пари,той изчезва моментално от хоризонта на моя телефон.
Преди 2 седмици ме лъга с смс-и,че ще му преведат пари...аха да е днес,ахаа утре...и до днес не видях и лев..А след себе си при раздялата ми остави над 1000 лв задължения/събрани от 2 години съвместен живот/,от които не съм платила нито стотинка,защото просто нямам...
А аз продължавам с любов да си гледам момиченцето,да я преобличам,да я храня,да я приспивам и да я прегръщам и давам лекарства,когато е болна...Преживях баща и.Взех да го забравям.Спрях да се ядосвам.В чисто човешки план живея много по-добър и спокоен живот,отколкото преди.Детето е жизнено,динамично,пуска си клипчета в Ютуб и си играе като всяко дете.
Не е така с финасите обаче.Разказах по-горе текущия си живот,надявам се да ме разберете по-добре.Пък и бях писала преди...сметнах за дълг да разкажа какво се е случило 6-месеца по-късно.Но промених предишното си мнение да не го съдя.Не от злоба,а от недоимък.Искам да го осъдя за издръжка,защото се нуждая дори и от 80 лв на месец.Преди той работеше,беше на трудов безсрочен договор,със заплата от ок.500-550 лв..Сега не зная,в тази криза...Има част от спомената къща,но доколкото знам,има само идеални части,той и сестра му.Въпросите ми са следните:
1.Колко струва наистина едно дело за издръжка и има ли възможност хонорарът към адвоката да се плати разсрочено,по-късно,при изплащане на издръжката и какви изобщо варианти има ... за бедните?Имам ли право на служебен адвокат и какви са условията,на които трябва да отговарям,за да получа такъв?
2.Имам ли право да поискам да ми превеждат издръжката директно от заплатата му? Дори и да го осъдя,при думата пари той пак ще бяга колкото може по-далеч и няма да иска да плаща.Ще се оправдава с честите си командировки из България.А пощи и банки има навсякъде. А ако вече е безработен и не се регистрирал в бюро по труда,какво се прави?
3.И само един хипотетичен въпрос-но е възможно.При евентуална класация на дъщеря ми в детска ясла ще му се моля за служебна бележка.Той няма да ми я даде или ще ме лъже месеци-днес,утре...другиден..Срокът за предаването и е ако не греша,2 седмици.Няма време за съд.Имам ли право да изискам служебната бележка директно от неговия работодател?В сайта на инф.система за дет.градини пише,че може.Вярно ли е това?А като нямахме брак?А ако вече не работи и не е регистриран в БТ?

Благодаря,че изчетохте дългото ми писание и ще съм благодарна на всеки отговор.Не искам да прекалявам и затова съм писала тук само и единствено когато съм се нуждаела от съвет наистина.
savilona
Младши потребител

Назад към Семейни казуси