- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майка с две деца - какво има право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Майка с две деца - какво има право
С бащата на децата ми живяхме 17 години. Освен децата имаме и общо жилище, което е закупено на името на двама ни. Сега се разделяме - аз така поисках. Той пожела да му изплатя неговата част от жилището за да си закупи друго и да има къде да живее. Той по принцип си има още едно жилище - къща в София. Аз се съгласих и в момента уреждам кредит с ипотека за да му дам парите. Тежко ми е но не ми се иска да се отчайвам щом така съм решила. Някои хора ме съветват да заведа дело и да взема целия апартамент, но той ми каза, че щял да докаже че не съм имала пари за да участвам в покупката едно време и че съм виновна за раздялата и нямало да стане това. Освен това мислел да ми дава по 100 лева за две деца - на 17 и на 11, да не завеждам дела. Какво да правя - когато започна заем да изплащам, ще ми е много тежко и ще лишавам и децата си. Но иначе няма да се отърва от него ако не му взема жилище - ще ми създава проблеми цял живот. На какво имам право и за какво си засружава да се боря? И то докато е още началото.
- magitolo
- Младши потребител
Re: Майка с две деца - какво има право
Здравейте!
С предварителната уговорка, че не са ясни подробностите по казуса Ви, но...
1. Пътища за действие-милион.
2. Кредит за да му купите жилище-в никакъв случай!
3. 100 лева издръжка-смешно е!
4. Намирате опитен колега-и всичко си идва на мястото! и съпругът Ви "ще Ви съсипе живота" някой друг път , по-скоро ги виждам нещата в обратната посока.
Желая Ви успех!
С предварителната уговорка, че не са ясни подробностите по казуса Ви, но...
1. Пътища за действие-милион.
2. Кредит за да му купите жилище-в никакъв случай!
3. 100 лева издръжка-смешно е!
4. Намирате опитен колега-и всичко си идва на мястото! и съпругът Ви "ще Ви съсипе живота" някой друг път , по-скоро ги виждам нещата в обратната посока.
Желая Ви успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Re: Майка с две деца - какво има право
В дело за делба се дели цялото имущество.Движимо и недвижимо.За делба и за издръжка решения задължително или споразумение в нотариуса.Но ви трябва адвокат и писмени декларирани и доказателствени материали,при положение че не плаща издръжката,която се споразумеете или съдът назначи,изпълнителя ще може винаги да приспада от задълженията на ответника с половината от жилището с веща оценка от съда.
Препоръчително е с адвокат да предприемете преди да се подписвате на споразумения.Казват че и най-неприемливият мир е по-добрия вариант от войната.Но нека се споразумява с адвоката ви ,дори и във ваше присъствие.
Препоръчително е с адвокат да предприемете преди да се подписвате на споразумения.Казват че и най-неприемливият мир е по-добрия вариант от войната.Но нека се споразумява с адвоката ви ,дори и във ваше присъствие.
-
namakak - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|