начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Развод - деца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод - деца

Мнениеот geri77 » 27 Ное 2010, 22:23

Имам 13 годишен брак и 2 деца по време на същия. Искам да подам молба за развод, но мъжа ми ме заплашва, че ще направи всичко възможно да ми вземе децата, каквото и да му струва /в пари/ това. Има ли и най-малката вероятност това да се случи. Освен това живеем в жилище, което е дадено с дарение на децата от баба му, но само 3/4, останалото си е негово. Има ли вероятност да ме оставят с децата да живея в него при условие, че той има още 2 жилища.
geri77
Нов потребител

Re: Развод - деца

Мнениеот stratfor » 28 Ное 2010, 13:51

Щом искате развод се обърнете към адвокат рактикуващ в тази област, той ще ви обясни проиводстото.
stratfor
Младши потребител

Мнениеот Pause » 29 Ное 2010, 17:31

Ами има писано по тази тема.Всеки родител е носител родителски права и задължения.И все пак е водещо интересът на детето както и Чл 59ал4СК.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Ное 2010, 18:03

geri77 написа:Имам 13 годишен брак и 2 деца по време на същия. Искам да подам молба за развод, но мъжа ми ме заплашва, че ще направи всичко възможно да ми вземе децата, каквото и да му струва /в пари/ това. Има ли и най-малката вероятност това да се случи. Освен това живеем в жилище, което е дадено с дарение на децата от баба му, но само 3/4, останалото си е негово. Има ли вероятност да ме оставят с децата да живея в него при условие, че той има още 2 жилища.

Има вероятност да се присъдят правата на бащата. Отмина онова време, когато на майката се признаваше абсолютна "пригодност" за отглеждане на децата.
Което налага да си ангажирате колега и да се приготвите за битка( ако е невъзможен развод по взаимно съгласие).
Децата са големи, което е добре( относително), защото могат да заявят желание в съдебна зала. Най-добрият родител ще спечели ( без манипулации, че се хващат лесно).

Ползването на семейното жилище ще се присъди на родителят, комуто са присъдени родителските права. При изложените факти, ако ви дадат правата на вас, ще ползвате жилището до навършване пълнолетие на децата. Бащата има право да претендира наем, за частта, която ползвате вие, но при тези квоти на съсобственост би било нецелесъобразно да го претендира( разноските ще са в пъти повече от прихода). Обаче принципни хора ... се срещат.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси