Здравейте,
имам следният казус:
приятелката ми (вече най - вероятно бивша) е бременна. Според мен тя е имала други полови контакти по времето когато е заченато детето, т.е. в мен има някакво съмнение. Въпроса ми е следния, може ли да я съдя за да я заставят да се направи тест за бащинство за установяване на това, че аз не съм бащата на детето, при условие, че тя отказва да направи такъв?
Поздрави
- Дата и час: 03 Дек 2024, 06:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебна заповед за ДНК тест за установяване на бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдебна заповед за ДНК тест за установяване на бащинство
Вие какво правно качество имате в отношенията си с бъдещата майка?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Вие какво правно качество имате в отношенията си с бъдещата майка?
Правно... никакво към момента, но пък и ме притеснява дали да пристъпвам към такова при условие, че са налице съмненията...
- slavipz
- Младши потребител
Да де, ама какво става в даден момент когато направя тест за бащинство (със или нейното знаение) защото аз не съм и казвал, че се съмнявам в нея... а и не ми е проблем плащането на издръжка... просто не искам да се привъзвам към дете което не е от моята плът и кръв ... това е... затова и Ви питам дали е възможно .
- slavipz
- Младши потребител
slavipz написа: Да де, ама какво става в даден момент когато направя тест за бащинство (със или нейното знаение) защото аз не съм и казвал, че се съмнявам в нея...
Доколкото разбирам, Вие се съмнявате в нея, но не сте й казали и в същото време тя е против да направи ДНК тест за бащинство, така ли е?
Нямате сключен брак, не желаете (може би) и да припознаете детето, значи не се пораждат задължения за Вас.... или по-скоро се интересувате кой е биологичния баща
-
atanaspetrovmeister - Потребител
Ако дамата твърди, че детето е ваше, според мен е най-добре е да изчакате до раждането. Първо ще имате време да се успокоите и да помислите върху ситуацията и второ след като се роди детето ще има възможност да се направят ДНК тестове (без опасност за плода), след което и ще знаете със сигурност дали да го припознаете. След като нямате сключен брак с майката, вие ще се считате за баща на детето само след като го припознаете или срещу вас бъде успешно воден иск за установяване на произход (от майката или по-късно от детето).
Добре е да говорите с бъдещата майка и може би с нейния лекар, защото по определени показатели има възможност да се установи кога е било заченато детето. Така ще сте малко по-спокоен.
Добре е да говорите с бъдещата майка и може би с нейния лекар, защото по определени показатели има възможност да се установи кога е било заченато детето. Така ще сте малко по-спокоен.
- realist
- Младши потребител
atanaspetrovmeister написа:slavipz написа: Да де, ама какво става в даден момент когато направя тест за бащинство (със или нейното знаение) защото аз не съм и казвал, че се съмнявам в нея...
Доколкото разбирам, Вие се съмнявате в нея, но не сте й казали и в същото време тя е против да направи ДНК тест за бащинство, така ли е?
Нямате сключен брак, не желаете (може би) и да припознаете детето, значи не се пораждат задължения за Вас.... или по-скоро се интересувате кой е биологичния баща
Да тя е против. Нямаме сключен брак, но желая да имам, както и да припозная детето (АКО съм сигурен, че е мое), не ме е страх от задълженията. Страх ме е, че ще поема задълженията си като баща и някой слънчев ден няма да издържа от любопитство и ще направя ДНК тест... тогава ще разбера, че (може би) детето е от друг мъж, а няма да има връщане назад вече...
atanaspetrovmeister написа:Ако дамата твърди, че детето е ваше, според мен е най-добре е да изчакате до раждането. Първо ще имате време да се успокоите и да помислите върху ситуацията и второ след като се роди детето ще има възможност да се направят ДНК тестове (без опасност за плода), след което и ще знаете със сигурност дали да го припознаете. След като нямате сключен брак с майката, вие ще се считате за баща на детето само след като го припознаете или срещу вас бъде успешно воден иск за установяване на произход (от майката или по-късно от детето).
Въпроса е дали да припозная дете, за което се съмнявам, че може би е от друг... затова ми се иска да знам предварително... и дали е възможно да се случи ако тя откаже да направим тест (което е вероятно да е така)... не бягам от отговорност, не ме разбирайте погрешно, жената е жената за мен и съм готов да бъда с нея до края на живота си, въпроса е, че аз трябва да бъда сигурен дали тя носи моята плът и кръв в нея (май много философски стана)...
- slavipz
- Младши потребител
Я, каква хубава тлака ( заради уважението към знанията)е станала....
Вечният Хемлетов въпрос: Аз татко ли съм или не съм?
Имаш време да го припознаеш. Никой няма да те пляска за да го направиш веднага след раждането. Никой не те насилва и да сключваш брак!
Ако си мъжки говори с дамата и се разберете " со кротце и со благо". Слагате картите на масата и ги разигравате.
Недоверието ще убие каквото съществува между вас.
Имаш време да го припознаеш. Никой няма да те пляска за да го направиш веднага след раждането. Никой не те насилва и да сключваш брак!
Ако си мъжки говори с дамата и се разберете " со кротце и со благо". Слагате картите на масата и ги разигравате.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Я, каква хубава тлака ( заради уважението към знанията)е станала....
Харесва ми думата тлака
Въпроса е, че се съмнявам... и това ме притеснява... даже не знам дали да приема сам за себе си, че чакам син или дъщеря...
- slavipz
- Младши потребител
Днес съм в настроение- да си побърборим.
Аз не съм човекът, който може да ти каже: " Да, скъпи, детето е от теб."
Ако те гризе съмнението ( а то явно те)- спасение няма. Как се сече този възел? Сядате и говорите. Обясни и на жената( все ще разбере, ако те обича ....и въпреки това!), че не си сигурен в нея, че поставяш под съмнение благоверността и и искаш да ти бъде доказана кръвната връзка с бебето.
Абсурд! Недей да правиш точно това! Ще провокираш женския гняв.
Въпреки това смятам, че имаш правото да знаеш истината. Намери начин и момент и постави въпроса за дискусия. Все ще намерите разрешение двамата заедно. И не се оставяй дълго на съмненията.
п.п. Може да се прави ДНК анализ и по време на бременността, но е опасна една такава интервенция, както за плода, така и за жената. Рискът е неоправдан според мен. Когато се роди детето можете да направите ДНК анализ и без майката да разбере.
Ако те гризе съмнението ( а то явно те)- спасение няма. Как се сече този възел? Сядате и говорите. Обясни и на жената( все ще разбере, ако те обича ....и въпреки това!), че не си сигурен в нея, че поставяш под съмнение благоверността и и искаш да ти бъде доказана кръвната връзка с бебето.
Въпреки това смятам, че имаш правото да знаеш истината. Намери начин и момент и постави въпроса за дискусия. Все ще намерите разрешение двамата заедно. И не се оставяй дълго на съмненията.
п.п. Може да се прави ДНК анализ и по време на бременността, но е опасна една такава интервенция, както за плода, така и за жената. Рискът е неоправдан според мен. Когато се роди детето можете да направите ДНК анализ и без майката да разбере.
Последна промяна poli_g на 08 Ное 2010, 16:55, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Днес съм в настроение- да си побърборим.
п.п. Правно- може да се прави ДНК анализ и по време на бременността, но е опасна една такава интервенция, както за плода, така и за жената. Рискът е неоправдан според мен. Когато се роди детето можете да направите ДНК анализ и без майката да разбере.
Благодаря... точно това смятам да направя... ще опитам с нормален разговор като възрастни хора... ако ли не стане ... ще му мисля тогава
- slavipz
- Младши потребител
Е, ако не се получат нещата- и съдилищата са за хора.
Каквото и да решите, успех ви пожелавам, така щото наистина е жалко едното недоверие да убие емоцията, която имате и двамата.
Каквото и да решите, успех ви пожелавам, така щото наистина е жалко едното недоверие да убие емоцията, която имате и двамата.
- Гост.
- Старши потребител
Едно ще ти кажа приятелю,майката винаги е сигурна Напоследък ДНК тестовете са фешън,толкова мнителни и майките станаха напоследък
Нищо лично пич,ама всеки който се съмнява,би си направил такъв тест,а и не би искал детето му да се въргаля в некви домове изнасилвано,пребито и гладно,или да яде бой от некъв пастрок,защото не му е платена подобаващо извършената работа.
Нищо лично пич,ама всеки който се съмнява,би си направил такъв тест,а и не би искал детето му да се въргаля в некви домове изнасилвано,пребито и гладно,или да яде бой от некъв пастрок,защото не му е платена подобаващо извършената работа.
-
namakak - Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|