начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Признаване на дете от баща чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Признаване на дете от баща чужденец

Мнениеот lena1 » 05 Ное 2010, 23:00

Здравейте!
Обръщам се към Вас със следната молба:
Можете ли да ми обясните каква е процедурата за признаване на дете от баща с чуждо граждансто без да има сключен брак? Възможно ли е предварително да се изготви декларация, с която бащата признава детето и може ли евентуално тя да бъде подписана от него не на територията на България. Питам Ви, защото е много вероятно таткото да не успее да дойде в рамките на престоя ни с бебето в болницата и в кратко време след това,а ние много държим детето да бъде "негово" и на територията на България ( най-вече аз, защото ние получихме уверението на Консула на САЩ в България-таткото е американски гражданин- че проблеми при признаването на детето от страна на щатите няма да има). Извинявайте, ако пост-ът ми е трудно разбираем и Ви благодаря предварително за помощта.
lena1
Нов потребител

Re: Признаване на дете от баща чужденец

Мнениеот Pause » 30 Ное 2010, 16:07

Според текста на 64СК може за целта е необходимо бащата на детето да завери декларацията от консулството в САЩ и след като я получите вие,да я представите пред ДЛ-ГРАО. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси