начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

имуществото след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имуществото след развод

Мнениеот dilyanad » 30 Окт 2010, 21:23

Здравейте!
Желая да ви представя случая на моят брат. След 7 години брак по инициатива на съпругата му той се разведе. В молбата си за развод до съда тя беше посочила като мотив, това, че той отделял много време на компютъра си!!! След като й стана ясно, че такова бракоразводно дело ще е дълго и сложно тя успя да го убеди да се разведат по взаимно съгласие. Подписаха споразумение, в което е записано, че тя получава родителските права над 5-годишната им дъщеричка, че той няма имуществени претенции към нея, че двата кредита, които са изтеглени през време на брака се поделят по-малкия - за нея и по-големия - за него. По време на самото дело, както той ми обясни точката за кредитите е отпаднала от споразумението. Така, в този документ пише само, че детето остава при нея, че той дължи максимална издръжка от 80 лева (при все че при развода той трябваше да напусне работата си и града, в който живееше) и че няма имуществени претенции (при все че и двата кредита са ползвани за покупка на имущество и ремонт на къщата, собственост на тъщата на брат ми).
Сега обаче бившата съпруга на брат ми отказва да плаща вноските по по-малкия кредит. Той е кредитоискател. На по-големия кредит брат ми е кредитоискател, а жена му е посочена като съдлъжник в случай на неплащане на кредита. Банките обаче търсят него. Има ли начин да се намери справедливо разделяне на двата кредита без споразумение, тъй като отношенията между двамата вече са ужасно обтегнати.
Вторият ми въпрос е свързан с дъщеричката на брат ми. Той си плаща издръжката редовно и въпреки това не може да чува детето, ако майката не е в подходящото настроение. Тя не е ли длъжна да му дава това право? (детето е на 5 години и още няма самостоятелен телефон).
При последното му посещение в града, където живее майката, тя извикала полиция и твърдяла, че я е удрял. Дърпала детето, за да признае на полицаите, че е видяло как баща му удря майка му! Детето, разбира се, отрекло, което още повече вбесило майка му. Нали разбирате, че в такава ситуация детето живее в ужасни условия, в които майката през цялото врме контролира контактите му с бащата, а след тази сцена не знам какво може да си е помислило 5-годишно дете... Защо майка му го кара да лъже полицаи, че баща му я е удрял? Има ли начин брат ми да се бори за родителските права над дъщеря си, за да престане това изнудване за пари и заплахи от страна на майката. Убедена съм, че той не би искал тя дори да му плаща издръжка.
Благодаря Ви предварително за съветите!
dilyanad
Нов потребител

Re: имуществото след развод

Мнениеот REVOLUTION » 30 Окт 2010, 21:40

Не смятате ли , че брат Ви е време да посети адвокат?
Като гледам как се е набалбукал има две решения.Маха с ръка и си сърба каквото е надробил или при адвокат , за да се спаси каквото може.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот dilyanad » 30 Окт 2010, 21:52

Той вече ходи по моя молба. Адвокатът го е посъветвал да напусне страната! Преди това му е казал, че вече се е постарал да обърка всичко и единственият му шанс е да постигне споразумение с бившата си жена да поделят по-големия кредит...
Освен, че тази жена взе всичко, придобито по време на брака с изключение на кредите, тя непрекъснато го тормози. Независимо дали по телефона или ако отиде - казах ви вече за извиканата полиция...
Страх ме е, че следващата й стъпка е опит да се сдобие с ограничителна заповед...
Трябва ли той да се откаже да чува и вижда детето, за да спре този тормоз? Всички много обичаме малката и ми е много мъчно, че най-голямата жертва на този грозен развод е тя...
юКакви стъпки според вас може да направи брат ми освен да се моли на бившата си жена да си поделят поне единия кредит? (разбирате, че тя никога не би се съгласила)
dilyanad
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Окт 2010, 22:27

dilyanad написа:Той вече ходи по моя молба. Адвокатът го е посъветвал да напусне страната!

Съжелявам , но едва ли е получил най-добрия съвет.За съжаление се намират макар и малко колеги , който не са на ниво.
Посетете друг адвокат.Разпитайте за някой специалист по семейно и гражданско право в града , от който сте.Тук няма да можем да Ви помогнем без да се прочете споразумението , договорите за кредит , лична беседа с клиента и т.н.
Единственото което мога да кажа , е че получения от брат Ви съвет не е компетентен , според мен!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси