- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Благодаря на всички за мненията им
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Благодаря на всички за мненията им
Помогнахте ми
Последна промяна nikolai66 на 31 Окт 2010, 14:04, променена общо 1 път
- nikolai66
- Нов потребител
Re: как да върна детето си
nikolai66 написа:...Моля Ви,какво ми препоръчвате да направя,за да си върна дъщерята,.....
Да посетите адвокат, на първо време.
Това дете къде е записано да учи?
- Гост.
- Старши потребител
Записано е да учи в Англия,но преполагам че ако успея да я върна ще я вземат обратно в училището,където учеше в България
- nikolai66
- Нов потребител
Без да съм експерт в тесен смисъл, щом родителските права са присъдени на майката, детето следва да живее с нея... Макар фактически да се ограничава Вашия контакт с детето, ако имате обявен адрес, на който ще живеят, макар и в Англия, не се приема за ограничен режима на лични контакти.
Дъщеря Ви е 17-годишна, едва ли майка й я е завлякла или я държи там против волята й...Наясно ли сте за себе си какво и на кого искате да върнете?... Не ми отговаряйте - важното е Вие да знаете отговора...
Дъщеря Ви е 17-годишна, едва ли майка й я е завлякла или я държи там против волята й...Наясно ли сте за себе си какво и на кого искате да върнете?... Не ми отговаряйте - важното е Вие да знаете отговора...
- sunshine_75
- Потребител
И сега, след като се включи, аз ще задам съвсем логичният въпрос- по време на бракоразводното дело майката не е живеела в Англия, нали!?
Налице ли е изменение на обстоятелствата?- категорично, да!
Присъдени са и правата- да, но при онези обстоятелства. Местоживеенето на детето, и по СК отм. и ГПК отм.се определя към момента на постановяване на брачното решение... има относими материални норми.
Изключение ли е да се скрие от съда едно такова обстоятелство( местоживеене извън пределите на страната?)- не, някак е станало порочно правило.
Постановява ли се режим на лични при идентични обстоятелства- да.
И се пита- аджеба един такъв режим на лични отношения не противоречат ли на закона и морал? Най-вече на закона!
Е, да - има отговор на този въпрос от ВКС( фен съм на съдебните актове на съдия Жабинска)...
А по темата- може да се стори много. От правна страна- зависи от целите, които се преследват. Както често напоследък повтарям- освен правото, стремежът от доказване ( на кого и защо?) и нуждата от хонорар( на всяка цена и при всякакви условия) не са изход от ситуацията. Не и човешки.
Към питащият- обърнете се към адвокат. Разбира се, ако прецените, може да усложните значително живота на бившата.
Присъдени са и правата- да, но при онези обстоятелства. Местоживеенето на детето, и по СК отм. и ГПК отм.се определя към момента на постановяване на брачното решение... има относими материални норми.
Изключение ли е да се скрие от съда едно такова обстоятелство( местоживеене извън пределите на страната?)- не, някак е станало порочно правило.
И се пита- аджеба един такъв режим на лични отношения не противоречат ли на закона и морал? Най-вече на закона!
Е, да - има отговор на този въпрос от ВКС( фен съм на съдебните актове на съдия Жабинска)...
А по темата- може да се стори много. От правна страна- зависи от целите, които се преследват. Както често напоследък повтарям- освен правото, стремежът от доказване ( на кого и защо?) и нуждата от хонорар( на всяка цена и при всякакви условия) не са изход от ситуацията. Не и човешки.
Към питащият- обърнете се към адвокат. Разбира се, ако прецените, може да усложните значително живота на бившата.
- Гост.
- Старши потребител
sunshine_75 написа:Без да съм експерт в тесен смисъл, щом родителските права са присъдени на майката, детето следва да живее с нея... Макар фактически да се ограничава Вашия контакт с детето, ако имате обявен адрес, на който ще живеят, макар и в Англия, не се приема за ограничен режима на лични контакти.
И да е и да не е против волята й,тя в тази ситуация не може сама да се прибере.Благодаря Ви
- nikolai66
- Нов потребител
poli_g написа::) И сега, след като се включи, аз ще задам съвсем логичният въпрос- по време на бракоразводното дело майката не е живеела в Англия, нали!?
-По време на делото(което беше предии доста години,те бяха в България),Благодаря Ви за бързия отговор!:)
- nikolai66
- Нов потребител
nikolai66 -от юридическа гледна точка Поли Ви е дала възможностите. НО, помислете какво бихте постигнали с това, и кои интереси бихте задоволили. Детето Ви е на 17г. Тя се нуждае от ДОБЪР социален живот, развитие на образованието в постигане на целите си. Да речем(защото за мен е загубено дело), че я върнете тук в БЪЛГАРИЯ. И, какво???
1.Ще трябва да повтаря даден клас
2. Това ще бъде срам за нея
3.Образованието тук, няма да и даде старта, който ще и даде образованието в Англия
4. Чрез това което сте замислили и ще направите, ще травмирате детето си, ще му съсипете бъдещето, а е много вероятно то да започне да изпитва и омраза към Вас.
Помислете ПЪРВО за детето си, като си зададете въпросите, какво би спечелило ТО и какво би загубило?Помислете, въпросите които бихте могли да си зададете са много, както и отговорите на тези въпроси, защото те са във вас и само вие можете да си отговорите на тях.
Надявам се да проявите благоразумие.
1.Ще трябва да повтаря даден клас
2. Това ще бъде срам за нея
3.Образованието тук, няма да и даде старта, който ще и даде образованието в Англия
4. Чрез това което сте замислили и ще направите, ще травмирате детето си, ще му съсипете бъдещето, а е много вероятно то да започне да изпитва и омраза към Вас.
Помислете ПЪРВО за детето си, като си зададете въпросите, какво би спечелило ТО и какво би загубило?Помислете, въпросите които бихте могли да си зададете са много, както и отговорите на тези въпроси, защото те са във вас и само вие можете да си отговорите на тях.
Надявам се да проявите благоразумие.
Последна промяна sisi19 на 30 Окт 2010, 15:36, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?
Да, една единствена причина:
Детето е в момента на 17г, което практически означава, че след 1г навършва пълнолетие. Да ,погледнем закона и сроковете му.
Примерно: Сега сме 30 Октомври 2010г, ако се насрочи такова дело, то ще да е най-вероятно Декември 2010 или началото на Януари 2011г, от там имаш срокове за отговори по ГПК и прочее, което означава, че ще минат още няколко месеца до първо заседани(в най-добрият слуяай)- но и тук не се знае, защото противната страна може да отлага поради куп причини. Т.е влизаме вече в 2011г. И след като незнаем детето му кога е родено, т.е кога навършва пълнолетие(макар и в случая факта да е маловажен), то тогава кажи ми до окончателното решение на съда(защото решението на РС не е окончателно , а има и обжалване) колко време ще мине? И дали, през този период от време детето няма да навърши пълнолетие??? А знаеш какво значи това.
Ти как мислиш, по съществуващите факти дали не е загубено дело?М???
- sisi19
- Потребител
хе-хе..." м?"
Къде прочете от мен да иска промяна в режима на лични контакти? Като чета обясняваш ми процесуални норми с които, извини, но съм запозната, и според обяснението което даваш разбирам, че предполагаш промяна в режима на лични.
Много неща може да научиш от този форум, но не всичко.
Брачната връзка( това е лично към теб) е като танц. Такива са и последиците от прекратяването и ако и когато има деца, ненавършили пълнолетие- продължаваш да танцуваш, дори нестройни да са от страни движенията. Когато често настъпваш партньора си, то няма сила, която да ме убеди, че е неправилно да го плеснеш по ръката.
Надявам се съм разбрана. Майка съм и колкото и да проявавам разбиране-границата отколе е мината някъде. Майките днес "не са това, което бяха".
Къде прочете от мен да иска промяна в режима на лични контакти? Като чета обясняваш ми процесуални норми с които, извини, но съм запозната, и според обяснението което даваш разбирам, че предполагаш промяна в режима на лични.
Брачната връзка( това е лично към теб) е като танц. Такива са и последиците от прекратяването и ако и когато има деца, ненавършили пълнолетие- продължаваш да танцуваш, дори нестройни да са от страни движенията. Когато често настъпваш партньора си, то няма сила, която да ме убеди, че е неправилно да го плеснеш по ръката.
Надявам се съм разбрана. Майка съм и колкото и да проявавам разбиране-границата отколе е мината някъде. Майките днес "не са това, което бяха".
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:хе-хе..." м?"
Не, Поли, непредполагам нищо, и не казвам, че иска промяна в режима на лични контакти.
А , ти къде прочете от мен, че искам това което казваш??? Просто констатирам фактологията сръвнявайки я със законовите норми и срокове.
Каквото и дело да се започне, то ще е по реда на ГПК.
В този ред на мисли, при добро желание от воя страна, можем и да започнем едно такова виртуално производство с Вас. Ще ми бъде приятно да сте ми опозиция.
Винаги избирам да се уча от най-добрите (в най-добрият смисъл на думата).
Във връзка с послеписа Ви, не считам за наобходимо да влизаме в полемики, макар и до определена степен сте права, но това няма нищо общо с казуса.
- sisi19
- Потребител
poli_g написа:Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?
Извън темата, във връзка с правописа: Пише се БИ ЛИ МИ, а не "би и ми".
Просто "закачка" от всички претендиращи тук в този форум
- sisi19
- Потребител
Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.
А съм права, защото просто давам глас на обективната действителност. Додея ми, при все разбирането, откровената наглост на "майчетата".
Последното ме мотивира да заставам все по-често от страната на бащата.
Благодаря съм на предложението- надживяла съм едни времена и ми е малко късно да си замервам несъществуващи неща с когото и да е. Още по-малко виртуално.
Приятен ден.
А съм права, защото просто давам глас на обективната действителност. Додея ми, при все разбирането, откровената наглост на "майчетата".
Благодаря съм на предложението- надживяла съм едни времена и ми е малко късно да си замервам несъществуващи неща с когото и да е. Още по-малко виртуално.
Приятен ден.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.
Приятен ден.
А кое е обективната истина??? Не е ли фактологията???? Е, другото е ваш избор.
П.П - пак да попрявя защото Вие бяхте един от най-големият противник на правописа: пише се - "благодарна съм" ,а не -"благодаря съм".
Поли, Поли, Поли, с тези нерви в съда, с опозоция която ви изкарва нервите в момента.........мммм.....губите, не само делото ,а и клиента си.....
Просто пример: Имаше една адвокатка-силна, вилна, голямата работа, съпруга на клечка в общината, високоплатежоспособна. Но, в един момет, тя загуби баланс в с.з.-последствията ги знаете вие.......
Ех, Поли, Поли, имате много знания и умения, но необузданият Ви гняв проваля до извстна степен целите Ви.Все пак това е лично мнение. Не забравяйте, че все пак съм и пфен на психологията. просто, "закачка".
А съм права- само това говори, че мнениевто Ви не подлежи на друго мнение, противнбото такова го приемате като къмшик.Хубаво е да отстояваш мнението си, но е още по хубаво когато се огледаш и видиш, че няма само черно и бяло, а съществуват различни цветове.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.
Приятен ден.
П.П - пак да попрявя защото Вие бяхте един от най-големият противник на правописа: пише се - "благодарна съм" ,а не -"благодаря съм".
Поли, Поли, Поли, с тези нерви в съда, с опозоция която ви изкарва нервите в момента.........мммм.....губите, не само делото ,а и клиента си.....
Просто пример: Имаше една адвокатка-силна, вилна, голямата работа, съпруга на клечка в общината, високоплатежоспособна. Но, в един момет, тя загуби баланс в с.з.-последствията ги знаете вие.......
Ех, Поли, Поли, имате много знания и умения, но необузданият Ви гняв проваля до извстна степен целите Ви.Все пак това е лично мнение. Не забравяйте, че все пак съм и пфен на психологията. просто, "закачка".
А съм права- само това говори, че мнениевто Ви не подлежи на друго мнение, противнбото такова го приемате като къмшик.Хубаво е да отстояваш мнението си, но е още по хубаво когато се огледаш и видиш, че няма само черно и бяло, а съществуват различни цветове.
Излизам и не търпи отлагане, но си запазвам правото довечера, по някое време, да ти развия тезата за наглостта човешка ( съпоставимо, примерно, с твоето дело за изменение- увеличение на постановен размер на издръжка- за да е по-понятно, ако не възразяваш), както и за правописа, за който толкоз ратуваш.
Никога не съм била противник на правописа.
Някакъв non-sens е това!
п.п. "Благодаря съм" е изписано правилно. Не съм ти благодарна ( няма за какво), а учтиво отказвам... не ми се влиза в допълнително времегубене.
До после.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:sisi19 написа:poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.
Приятен ден.
Излизам и не търпи отлагане, но си запазвам правото довечера, по някое време, да ти развия тезата за наглостта човешка ( съпоставимо, примерно, с твоето дело за изменение- увеличение на постановен размер на издръжка- за да е по-понятно, ако не възразяваш), както и за правописа, за който толкоз ратуваш.
Никога не съм била противник на правописа.
Някакъв non-sens е това!
п.п. "Благодаря съм" е изписано правилно. Не съм ти благодарна ( няма за какво), а учтиво отказвам... не ми се влиза в допълнително времегубене.
До после.
Аха, ръкавицата вече е хвърлена.....
Стъпка 2- подготовка за стратегия.......
Подготвям се и аз......
Удоволствието е изцяло мое.....
П.П-предизвикатеслтвото беше във връзка с този казус, а не за моето дело за издръжка както Вие сте го формулирали. Но, без значение. Ще набавя необходимите знания и подготовка за това.
- sisi19
- Потребител
poli_g написа:хе-хе..." м?"
По закон детето трябва да е с мен 1 месец в годината,но тази година не съм я видял за повече от 1-2 седмици,това може ли да ми помогне в този случай?Не съм компетентен по тези въпроси,извинете ме за което
- nikolai66
- Нов потребител
А дадохте ли пари на детето си за самолет и други разходи,за да ви види,за ново пълномощно?
Нали мислите само с добро за детето си,все пак е престижно да учи там,а е много отвратително заради война с майката да я лишите от добро образование?
Даже бих ви насърчил,да я обезпечите и финансовозащото когато дойде време детето ще знае ,че може да разчита на вас.Ще ви има доверие и само ще ви потърси.Докато навърши 18,едва ли ще можете да заведете нужните дела,ненужно си привличате тревоги.
Нека детето ви запомни с добро.Не му спирайте престижното училище за бога,що за родител сте!?Или забравихте,че е половината ваше и утре ще се гордеете с него.Ако можете помогнете,не развалайте всичко добро за бъдещето на детето си.Лично мой родителски съвет.Ако не можеш да помогнеш,поне не пречи.
Нали мислите само с добро за детето си,все пак е престижно да учи там,а е много отвратително заради война с майката да я лишите от добро образование?
Даже бих ви насърчил,да я обезпечите и финансовозащото когато дойде време детето ще знае ,че може да разчита на вас.Ще ви има доверие и само ще ви потърси.Докато навърши 18,едва ли ще можете да заведете нужните дела,ненужно си привличате тревоги.
Нека детето ви запомни с добро.Не му спирайте престижното училище за бога,що за родител сте!?Или забравихте,че е половината ваше и утре ще се гордеете с него.Ако можете помогнете,не развалайте всичко добро за бъдещето на детето си.Лично мой родителски съвет.Ако не можеш да помогнеш,поне не пречи.
-
namakak - Потребител
Да не мислите че не съм я питал,тя сама не желае да е там
- nikolai66
- Нов потребител
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|