начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

относно узаконяване на съжителство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно узаконяване на съжителство

Мнениеот lampion » 23 Сеп 2010, 18:08

пенсионер съм и имам приятелка - поради напредналата ни възраст предпочитаме да живеем без брак - как обаче да узаконим безбрачното си съжителство?
lampion
Младши потребител

Re: относно узаконяване на съжителство

Мнениеот law_master » 23 Сеп 2010, 23:52

ами зависи какво точно целите. За сега поне ,,новият'' Семеен кодекс не урежда фактическото съжителство, какъвто проект имаше. Принципно, имушествените отношения може на договорна основа да бъдат уредени, но наистина зависи какво точно искате да постигнете като краен резултат.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Сеп 2010, 16:03

lampion написа:пенсионер съм и имам приятелка - поради напредналата ни възраст предпочитаме да живеем без брак - как обаче да узаконим безбрачното си съжителство?

Най-добре е да сключите брак. :)
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот portokal » 27 Сеп 2010, 16:13

Ами да, щом смятате, че при напредналата ви възраст, съжителството ви е незаконно - узаконете го. Чрез брак. 8)

Иначе казано, няма такова нещо като "узаконяване на фактическо съжителство". Сама по себе си идеята за формализиране и регистрация на нещо уж фактическо беше нонсенс (на чист български).

Другото зависи от целите, както са казали по-горе.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси